En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Facebook

Kategori: Tankar

Vad har ni er facebook till?

Alltså, på vilket sätt använder ni FB? Att skapa nya kontakter, att skapa en illusion av att ni är någonting ni inte är, att hålla kontakten med fjärran vänner, att umgås med nära vänner, att söka upp random människor ni vill ha med på listan....eller annat?

Och sen det här med "vänner-listan". Har ni era vänner på den och endast vänner eller har ni hakat på hypen att ha så många som möjligt med för att verka "populära"? Själv har jag beslutat att göra en massive cleanup efter nyår. Alla jag inte pratat med/sett/umgåts med eller känner ska bort. Alla dessa meningslösa individer som finns med för att man var för snäll för att säga "tack men nej tack" när de skickade en vännerförfrågan. För varför ska man alltid vara så snäll? Hur svårt ska det vara att trycka nej? Om jag inte känner dig eller ens gillar dig, varför i hela friden ska du ha tillgång till min sida. Sen finns det ju de personer som man inte KAN ta bort på grund av olika anledningar. Där kan man ju istället bara sätta in olika spärrar till vad de får se och inte se. Hm, omfattnade projekt det här känner jag nu...bättre sent än aldrig?

Andra klass är för boskapet.

Kategori: Tankar

Julafton och juldagen har passerat. Alla klappar är öppnade, maten är uppäten, granen står mest och barrar...Nu då? Var det allt liksom? Har jag gått och jagat upp mig i månader för detta? Ojojoj, jag måste verkligen få lite perspektiv på det här med julen känner jag. Men alltså, är det inte lite konstigt att vi går runt och väntar och väntar och så pang så var det över? För inte tror jag att jag är ensam om detta. Missförstå mig inte nu! Jag är sjukt nöjd med de julklappar jag fått (fick typ allt jag önskade och lite mer därtill) maten var superb, sällskapet var trevligt, godiset uppskattat och glöggen satt där den skulle...men ändå liksom.

En annan sak jag tänkte på. Jag åkte tåg idag. Du vet, sånt där vanligt SJ-tåg. På vägen till min destiunation åkte vi första klass och vi satt jätte fint i grupper om fyra, luft konditionering, lampor och ja...det var fräscht och trevligt. Idag fanns det inga sådana biljetter så vi åkte "vanligt" klass. Det var skitigt, luktade illa, hur mycket folk som helst, skrikande barn, stressade föräldrar, nån som kräktes, bakfulla typer med solglasögon, ungar som sprang i korridoren och fläckade säten. Nu varade resan bara i 30 minuter men det räckte. Aldrig mer. Sen det här med att folk inte köper sittplats, jag gillar läget men alltså då får man ju vara lite snabb att flytta på sig också. Givetvis satt det folk på våra platser. 3 av 4 var förhållandevis snabba. Blondinen längst in frågade mig om vi hade hennes plats också. Ja svarade jag. 2 gånger till var hon tvungen att fråga för att förstå, det tog liiite tid med andra ord. Vet vem hon är och alla hästar står inte i stallet. Ja, det var både första och sista gången.

Ska packa upp nu. Åkte dit med en kabinväska plus min handväska. Kom därifrån med överfull kavinväska, två proppfulla ryggsäckar samt tre handväskor. Blev en del julklappar med andra ord...Alla säger att det är myyycket trevligare att ge. Men ärligt. Är det inte rätt j*&%a trevligt att få också?

God Jul alla söta fina!

Kategori: Allmänt

Åh, så var julafton snart över. Jag önskar alla fina människor en riktigt trevlig fortsättning! Jag har haft en bra dag, över förväntningarna. Men sen är det ju det här med att vara nöjd va. Alltså, är man någonsin riktigt riktigt nöjd på riktigt?

Jag tänker ju såhär. Om man är nöjd, vad händer då? Slutar man sträva efter mer? Om man är helt nöjd, har man då inte tappat sitt driv. Önskningar måste ju finnas...när man uppnått eller fått det man vill ha lär det ju komma nya begär och behov. Eller? Har, helt ärligt, svårt att förstå det här med människor som säger sig vara nöjda. Framförallt när det kommer till "jag trivs med att vara lågutbildad, låginkomsttagare och utan åsikter". Nu är jag fräck, jag vet. Men alltså hallå...vakna! Det finns så mycket mer. Men jag går ju också bananas på de som aldrig kan stanna upp och njuta. Njuta av livet, av vad man åstadkommit, av stunden, av fina saker...

Som sagt...blir man någonsin nöjd?

Skit samma, idag är det JUL. Njut! Njut av god mat, förhoppningsvis fina presenter, trevligt sällskap, av musik som värmer extra gott i själen, av värmen från tända ljus, av doften granen ger eller av att du är du och att du finns!

Årets stressigaste dag?

Kategori: Tankar

Nu när jag börjar blogga, sjukt jag vet, känns det som att jag skulle kunna sitta halva natten och skriva. Knäppt, jag vet.

Men alltså, jag har funderat lite över det här med att det är Julafton i morgon. Alla barn jublar och alla vuxna håller på att slita av sig håret av all stress. Jag är inte barn men inte heller ser jag mig som vuxen riktigt. Att jag sedan borde det är någonting helt annat. Ordet borde är för övrigt sjukt överskattat. Vad betyder det egentligen att man säger att "man borde"? Jaja, för att återgå till stressen...nu har jag ju glömt bort vad jag skulle skriva. Åh, så typiskt!

Men hur mår ni såhär dagen innan jul?

Jag har en sprängande huvudvärk, jag håller på att tappa mitt hår (inte för att jag sliter av det alltså), jag känner att min toleransnivå är ungeför lika med noll, mitt humör ligger lite under noll och jag känner mest för att...typ sova? Och kanske vakna i morgon och så var allt bara bra...eller?

Det här med att blogga...

Kategori: En Annan Dag

Måste ju faktiskt säga att jag aldrig trodde att jag skulle blogga. Så, nu var det sagt!
Om jag ska vara ärligt gör jag nog inte det fortfarande faktiskt. Men rätt skönt sätt att skriva av sig tror jag. Är inte heller någon storläsare av andras bloggar så ja...är det nu jag kan säga "det bara hände"?

Fast jag har ju rätt mycket skumma tankar, knasiga tankar och annorlunda tankar som säkert kan roa andra. Om det nu är någon som läser vill säga. Känns sjukt konstigt att sitta och skriva och veta att det hamnar däääär ute. Förstår ni? Vart hamnar detta liksom? Ute i space och vem skriver jag för egentligen? Blir som en virtuell dagbok som är offentlig för alla. Typ. Skummt iaf.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: En Annan Dag

Missade visst att jag skulle skriva här först. Hoppsan så det kan gå. Är ju knappast något teknsikt snille så jag skyller absolut på det.