En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Julafton

Kategori: Allmänt


Nalkas. Åh, jag som hade sett fram emot denna jul. Jag lär få spendera den i sängen. 39 graders feber är inget man vill ta med på festen.

Vem vill komma hit och fira sjukjul med mig?

Människor.

Kategori: Allmänt


Kan ibland vara riktiga jävla fittor. Sällan jag känner hat eller avsky.

Idag gör jag det. Idag önskar jag faktiskt alla världens olyckor till en person. Må hen brinna. Bli handikappad. Förlora sitt jobb. Bli hemlös. Smittas av AIDS. Och allt annat vidrigt man kan tänka sig.

Nu vet ni det.

Snippor.

Kategori: Tankar


Det har flickor. Kvinnor också, även om de flesta kanske väljer att benämna det lite annorlunda.

Men hästar då? Har dom snippa? Alla har väl sett en hästsnopp. Men hur många har sett en hästsnippa? Tänk på saken...

Näsan i vädret.

Kategori: Tankar

 
När jag ändå är inne på detta med stroppiga tanter kan jag lika gärna skriva lite om stroppiga människor. Eller...egentligen inte om människorna i sig utan mer om hur de ser ut. Inte klädstil och så, utan mer uttryck. 
 
Intressant det där. Att de som anser sig vara lite finare lite bättre vill visa det genom minspelet. Helt jävla sjukt egentligen ju. Att gå med näsan lite i vädret. Lite höjda ögonbryn. Hopsnörd mun och gärna ett uttryck som att du liksom känner avsmak inför allt runtomkring dig. 
 
Finns två minnen som etsat sig fast i mig just gällande detta. Båda från när jag var ung, dum, inte hade nån insikt om vad livet egentligen handlar om och trodde att snittinkomsten i Sverige låg på 40.000 i månaden...det ena minnet är från en sen kväll på stan när en tjej i våg "grupp" sa åt oss att gå med näsorna i vädret för att "lättare komma in" på de heta ställena. Behöver jag tillägga att typ alla var under 18 med skitdåliga falskleg eller? Och det andra minnet är från när jag och en tjejkompis sitter på tunnelbanan på väg till en hemmafest och hon har tagit detta med att snörpa ihop munnen till helt nya höjder och sitter och speglar sig i tunnelbanans fönsterruta för att se hur det ser ut. Desto mer put och ihoptryckt mun man fick till desto finare var man liksom. 
 
Och tänk då att vuxna människor tillämpar detta. Så jävla löjligt! Jag skyller ändå på att jag var typ minderårig. Och att jag bara följde trenderna i den omgivning jag vistades i. Behöver jag säga att "Pappas pengar" och att spruta champagne var sjukt hett? Jaja, oavsett...för att återgå till min fundering. Varför sysslar vuxna, framförallt, kvinnor med detta? Är det så att vi är så sjukt mycket lägre stående jämfört med mannen att vi måste hävda vår status på andra sätt? Är det så att vi vill verka finare än alla andra kvinnor? Att visa för andra att du minsann är lite finare? 
 
Allvarligt talat. Väx upp. Och ett råd...gå i terapi, detta är för fasiken helt jävla sjukt.
 
Fula är ni också. Ser inte klokt ut!
 
 

Stroppiga-damen.se

Kategori: Tankar

 
Satt en dam på tåget idag. Har sällan skådat någon med ett mer drygt utryck i ansiktet än henne. I alla fall...hon bytte efter halva resan sittplats. Sitter och blänger surt på farbrorn som satt mitt emot henne och väljer sen att sitta och blunda. Av nyfikenhet måste jag ju smygtitta på farbrorn bara för att se vad det var för fel liksom. Nä..inget fel vad jag kan se. Sen...lite senare ser jag att han smyger upp en burk med öl från innerfickan på sin jacka och tar några stadiga klunkar. Jahaja...det var därför fröken snork bytte plats. Jag fattar inte riktigt. Han gjorde ju inget mot henne. Eller någon annan för den delen. Vad är hennes problem?
 
Kunde sedan inte riktigt släppa detta. Farbrorn kastade några ledsna blickar på henne innan han klev av i Täby centrum. Förmodligen för att hänga med resten av A-lagarna. Men alltså...den här fröken stropp...varför bytte hon plats? Är hon rädd att någon ska missta dom för att vara i sällskap eller vill hon helt enkelt inte vistas i närheten av någon som dricker alkohol på eftermiddagen? Ha, som att hon ALDRIG gjort det eller? 
 
Jag blev så nyfiken, men också så jävla arg, att jag kände att om hon skulle kliva av på samma station som mig skulle jag fråga henne. Ja, det skulle jag! Jag vill ha svar! Varför hon bytte plats. Om det är så att hon tycker att hon är så mycket bättre än mannen som satt på tåget. För om hon inte hade tyckt det hade hon väl knappast bytt plats, eller? 
 
Tyvärr klev hon inte av. Till min stora besvikelse. För jag hade faktiskt frågat. Faktiskt. Om hon hade blivit sur...ja, säkert. Men, egentligen, varför borde hon bli det? Står hon inte för sina handlingar eller? Synd. Jag hade verkligen velat veta hur hon resonerade. Faktiskt. På riktigt. Sånna som hon gör mig lite illamående. Kärring.
 
 

Shhh...

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Har ni röstat?

Kategori: Allmänt

 
 
 
(lite grov, men också lite kul...)
 
 

Nästan ett år

Kategori: Tankar

 
Har gått sedan jag började med detta. Helt sjukt. Ett år. 365 dagar. Nästan i alla fall...dagen innan julafton var det om jag inte minns fel. En julafton jag faktiskt inte såg fram emot. Hela julen var tokstressig. Hade haft en fruktansvärd höst där jag vabbat majoriteten av tiden samtidigt som jag skulle klara av studier för att inte glömma hemmet och inte minst mig själv. Allt jag kunde tänka på var att få se solen. Sol betyder att det är sommar. Vilket betyder mindre sjukdom för barnen, vilket i sin tur betyder att jag inte behöver vabba ihjäl mig. En stor jävla eloge till alla ensamstående mammor. Jag vet vilket jäkla jobb ni gör. *klappar händerna*
 
Ett långt år har det varit. Stora förändringar. Mycket förändringar. Jag känner liksom att man inte kan trava på i gamla spår bara för att det är bekvämast. För om det inte är bekvämt, varför fortsätta? Jag vet många som gör det, travar på alltså. Kanske främst av rädsla, och ärligt...det är så jävla dumt. Livet går inte under av att man förändrar det som inte fungerar. Livet förvandlas inte till en tsunami. Man är inte mindre värd. Många, fyrkantiga, människor må anse att man ger upp. Att man kastar in handduken, men vet ni vad? Skit i dom! Sen när är förändring dåligt? Vem gillar inte att skaffa en ny hårfärg eller en frisyr? Det är förändring. Vem gillar inte att köpa ny bil? Det är förändring. Vem gillar inte att resa? Det är förändring.
 
Så mina goda vänner...vet ni vad? Tanken är din största fiende.
 
 
 
 
 
 

Snöland.

Kategori: Allmänt


Sverige har blivit vitt! Nä, jag är inte rasist, jag syftar på snön. Vitt överallt. Underbart, fantastiskt vackert är det. Ögonen värker nästan. Lite svårt att ta in till och med.

Jag brukar säga att jag ogillar vintern. Men har lite moget insett att vintern är ganska så fantastisk. Med rätt kläder och skor fryser man ju inte. (Det finns inga dåliga väder...bara dåliga kläder ekar trött i mitt huvud...) Men faktiskt. Och när man inte behöver fokusera på att inte skaka sönder, då kan man ju titta på allt det vackra.

Så på med ordentliga kläder. Och njut av att vi för en gångs skull får en vacker vinter som inte bara består av slask och barmark...

Hej bloggen

Kategori: Allmänt


Usch. Jag råkar visst glömma bort dig. Det är inte min mening. Jag har liksom förträngt dig lite, tror jag. Tänker inte så mycket på dig. Syns också kanske. Mina inlägg kommer sällan. Men nu ska jag försöka ta mig i kragen!

Städmaskin.

Kategori: Allmänt

 
De mammor och fruar som inte känner igen sig. GRATTIS! Ni har det bra. Vet inte hur många gånger jag blivit ifrågasatt, skälld på och fått höra att jag är slapp och bara latar mig hela dagarna. De dagar jag varit hemma alltså. Typ som när barnen var små eller sjuka. När det i själva verket är jobb från morgon till kväll. Behöver nog inte ens räkna upp allt som måste göras för att hemmet inte ska förfalla, mammor vet!
 
 
 
 
 
 
 

Har du klippt dig?

Kategori: Allmänt

 
 
 

Kloka ord.

Kategori: Allmänt

 
Tror inte jag bloggat om detta förut. Just därför känner jag att jag typ måste skriva om det. Kom att tänka på det för någon dag sedan och orden har liksom fastnat. Kloka ord. Bra ord. Kloka människor. 
 
Diskuterade detta med att skilja sig för ett tag sedan. Frågan kom liksom upp och jag berättade att jag skilt mig. Medlidande blickar var det jag fick, men var ganska snabb med att berätta att det inte alls var någon fara. Att det ibland blir så och att det kan vara det bästa...för alla inblandade. 
 
Livlig diskussion uppstod sedan, varpå en kvinna berättade om när hon och hennes man gifte sig. Båda gick liksom in i äktenskapet med tanken på att det inte skulle hålla, just för att många skiljer sig idag. Därför kändes det lite konstigt att säga "tills döden skiljer oss åt", vilket många nog håller med om (?). Så de tog helt sonika bort det. De ersatte istället med "tills kärleken tar slut". Så himla fint! För så är det ju. Precis så är det! Varför har inte alla andra fattat det. Varför står man där som ett fån och lovar att vara med någon tills döden skiljer oss åt? För på riktigt, hur kan man lova det? Om äktenskapet är skit, ska man vara kvar då bara för att man lovat det? Vansinne om ni frågar mig...tills kärleken tar slut. Fantastiskt!
 
 

Tänkvärt

Kategori: Tankar


Såg en bild igår som fastnade. Tänkvärt. Vet inte varför, men självmord har diskuterats ganska mycket på sista tiden. Kanske för att jag stött på det under min praktik? Oavsett går åsikterna om varför isär. Vissa hävdar att det handlar om uppmärksamhet, vissa om oändlig sorg. En del anser att det är en enormt egoistisk handling medan andra tror att man inte tänker på andra alls när man väl bestämt sig.

Jag vet vad jag tror. Vad tror ni?