En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Flick-lego

Kategori: Barn och familj


Mina töser fick en ny pryl för några dagar sedan. Nyinkommet omdebatterat lego. Flicklego. Var nån debatt på TV för ett tag sedan, någon menade att det var så bra att det nu finns lego även för flickor. Istället för bilar medföljer det hundar, borstar, kammar och rosetter. Kommer i alla nyanser av rosa. Fina små lådor och allt är så pytte, pytte litet. Nu kan alla leka med lego. Flickorna börjar ta plats.

Men va? Vad var det för fel på det andra legot? Jo, men det var ju liksom grått och blått...men va igen? Måste vi ha rosa lego? Måste flickorna alltid ha hundar och borstar? Måste de få flickdockor i miniatyr med midjor smalare än en tandpetare med långa lockar? Måste de ha hår accesoarer i rosa som man enkelt kan byta. Korta kjolar och höga klackar. Men va igen liksom?

Flickorna tar plats genom att ha rosa lego. Men är det det vi gör? Tar vi plats när vi har rosa lego? Eller placerar vi återigen in flickorna i fack? Jag tror inte vi tar plats...när vi måste specialtillverka "flicklego" i rosa med hundar. Vad är det för fel på det gamla hederliga legot som alla lekt med i alla år? Inte saknade jag rosa lego när jag var liten heller...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: