En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Dagen Hon vann!

Kategori: Allmänt


Idag är min dag. Helt klart! 

Dagen börjar med att jag och tjejerna ligger och myser i min säng i säkert två timmar. Vi pratar om livet och allt som hör till. 

Sen åker vi och handlar. 

Under handlingen mottar jag ett mail. Blir lite kallsvettig eftersom jag tror att jag vet vad som kommer stå. Men beslutar ändå för att läsa. 

Ni som känner, eller följt mitt bloggande, vet att jag stångat mitt huvud blodigt ibland. Jag har en lärare som betett sig som ett arsle. Har varit i hur många olika instanser som helst och ingen har velat lyssna. Men idag. Idag mina vänner har någon lyssnat. 

Jag har överklagat. Mitt ärende har behandlats av högsta instans och juristen, som jag idag älskar, har gett mig rätt. 

En käftsmäll till högskolan där jag pluggar, det är vad hen utdelade! 

Idag är min dag! Jag har vunnit och glädjen är total! 


Psykisk sjukdom.

Kategori: Allmänt


Är så vansinnigt jävla läskigt ibland. 

Jobbar, som kanske bekant, för tillfället med psykiskt sjuka individer. Folk som bor på institution/stödboende. Vissa sjukare än andra, beroende på vilken "avdelning" dom bor på såklart. 

Men det dagliga arbetet. Jisses. Ibland alltså. Man förstår inte. Man kanske inte ska förstå. Det är förmodligen inte ens meningen att förstå. 

För oss "friska" är det en tämligen enkel sak att springa ner till affären och handla till exempel. Men för någon som lider av paranoid schizofreni är det inte lika enkelt kan jag lova. 

1. Man måste vara i god dagsform.
2. Man måste scanna av närområdet så det inte finns folk som övervakar eller spionerar på en. 
3. Man måste gå lite fram och tillbaka för att se om någon kommer framrusandes ut ur en buske/träd/vedbod.
4. Man måste noggrant undersöka bankomaten för att utesluta eventuell övervakning. 
5. Man ber "personalen" vända sig om för att inte riskera att hen ser koden.
6. Vi ska inte heller glömma att man inte kan ta ut pengar om det finns någon annan i närheten. 
7. Man måste gå tillbaka till bankomaten X antal gånger för att se att den fortfarande ser likadan ut. 
8. Man står utanför mataffären en lång stund och kollar i personerna runtomkring, 
9. Man stirrar ut kassörskorna - dom kan vara utklädda monster. 
10. Man har våldsam förföljelsemani inne i butiken och vänder sig om stup i kvarten för att utesluta att man är förföljd.
11. Man köper exakt samma varor varje gång för att man på nått sätt tycker att det känns säkert. 
12. Trots detta synar man det man köper för att vara absolut säker på att ingen mixtrat med varorna. Att ingen ska ha kunnat förgifta det man köper. 
13. Man kan absolut inte köpa någon slags vätska, den kan ju vara förgiftad. 
14. Man rusar till kassan.
15. Man granskar kassörska noggrant eftersom man misstänker att hen annars kommer sno varor.
16. Eller förgifta varorna.
17. Eller lura en på pengar. 
18. Man packar skitsnabbt.
19. Sen springer man hem.
20. Sen kollar man en sista gång innan man  går in genom dörren att ingen har förföljt en. 

(Vill i efterhand tillägga att jag glömt en hel massa, som proceduren med att låsa dörren, eller idéer om att man ska ha skorna knutna på ett visst sätt fram tills en speciell plats där man sedan måste knyta om dom eller att man absolut måste gå samma väg på samma sätt för att...ja, för att man måste det. För att "någon" säger det.)

Att leva såhär. Att inte kunna dricka vanligt vatten. Att inte kunna gå ut. Att gömma sig i buskar för att man tror att flygplanen är ute efter en. Att tro att det finns satelliter utplacerade för att övervaka en. Att vara tvungen att krypa längst med hyllorna i butiker för att försäkra sig om att det inte sitter övervakningskameror under hyllorna. Att hela hela hela tiden tro att folk är ute efter en...det kan nog ingen frisk människa förstå hur det är. 

Jag har fått en insyn. Ändå kan jag inte riktig förstå. När jag får berättat för mig att folk i hemlighet opererat in övervakningschipp i kroppen på dom. Att det finns onda människor som kommer på besök endast för att skada, när man hör om hur insekter kryper in i munnen och fullkomligt invaderar kroppen. Ja, då får man lite perspektiv på livet vill jag lova. 


Måndagar.

Kategori: Allmänt


Jag kan inte säga att jag är ett fan av måndagar. Vissa hävdar med bestämdhet att man ska se måndagar som början på någonting nytt. En ny vecka med nya möjligheter. Kan inte påstå att jag håller med. Inte på något sätt alls är jag villig att hålla med. 

Man är trött när klockan ringer. Tröttare än man är på, säg en torsdag. Under helgen har man ju fått sova länge länge liksom. 

Man (jag) ser också allt nytt som måste göras. Alla "måsten" liksom. Tror inte riktigt det är vad folk tänker på med "nya möjligheter". 

Och du, om sanningen ska fram nu, inte fasiken hjälper det att det är mörkt och kallt! 

Sverige, ett kylans land. Nej du, om man skulle bosätta sig på varmare breddgrader kanske? Där solen skiner och termometern visar "du kan ha linne"...ja, det vore nått va! 

Överväger att bli björn. Inte byta kön alltså, utan björn. Djuret björn. Gå i ide och vakna till våren. Det, det vore nått! 

En vanlig torsdag.

Kategori: Allmänt


En helt vanlig torsdag. Då sover hon till 11, lyx! Hon ligger kvar en stund och njuter av att bara få vara. 

Idag är en trevlighetens dag! Massa lyx står på menyn. 

Kanske återkommer sen med exakt vad :) 

Min födelsedag!

Kategori: Allmänt


Idag fyller jag år! Woho! Grattis till mig. 

Men är det inte lustigt. När man är liten längtar man typ hela året på den där speciella dagen. 

Sen blir man äldre och vill mest fira med vänner. 

Sen blir man ännu äldre och inser att man inte borde äta den där tårtan eftersom den sätter sig på osmickrande platser på kroppen. Och om man vill ha paket och presenter som man önskar får man typ palla sig till affären och köpa dom själv. Be att få den där tröjan eller jeansen inslagna liksom. Öppna paketet och försöka låtsas att man inte vet vad som finns inuti. 

Sen blir man väl ännu äldre. Får kanske lite ångest över livet. Över de val man gjort, eller kanske inte gjort. 

Sen blir man ännu ännu äldre. Rynkor och rullator. 

Sen dör man. 

Ett steg närmare döden. 

Men vet ni. Jag är lika glad för det. Inte över döden alltså, den får vänta. Men över att fylla år. Jag kommer mumsa massa tårta och skita i att den fastnar överallt. Och jag har de finaste människorna som finns i mitt liv. Jag mår bra. Jag kan unna mig en present eller två och jag har ingen ångest över vare sig ålder, val eller rynkor.