En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Många hinder...

Kategori: Allmänt


kan man behöva hoppa över innan man kommer i mål. Ibland snubblar man på dom och ibland river man dom. Jag rev visst ner de som fanns och snubblade sedan på de jag rivit ner. 

Lite nere med andra ord. Jag blir ompysslad och kurerad med specialbeställd mat, godis i mängder, gott vin, massage och film.

Makt

Kategori: Allmänt


Kan vara för jävligt om det missbrukas. Eller används fel. När man liksom vill göra någon annan illa. Eller inte vill att någon annan ska lyckas.

Lärare har makt. Skitmycket makt. Och ibland används den fel. Helt fel.

Vad är det med vissa lärare? De vill liksom trycka ner och sabotera. Varför inte göra tvärtom? Tanken är väl att se elever göra bra ifrån sig och lyckas?

Jag tror ju att de är så missnöjda, vissa av dom, att dom måste för att själva må lite lite bättre. Är det inte alltid därför folk håller på och dummar sig?

Jag längtar...

Kategori: Allmänt


efter lördag natt. Har precis insett att det knappt är någon vits att lägga sig och sova så jag åker direkt från kalas till flygplats. Sova kan man göra En Annan Dag.

Men åh...har lite svårt att fokusera på nått annat känner jag. Känner också att det var himlans lämpligt att jag de senaste dagarna shoppat mer än jag borde. För nu har jag ju massa linnen och klänningar att packa ner :D

Resa kan vara kul

Kategori: Allmänt


Kan ju vara kul att resa lite. Jag hade planerat att resa men det visade sig att jag inte skulle komma iväg. Men nu så! Det blir en vecka i solen, om mindre än en vecka. Med bad, tror jag. Är ju faktiskt inte någon badfantast. Det sägs vara 23 grader i vattnet men jag brukar liksom inte vara mycket för att bada ändå...Men så galet jävla skönt! Åh, är så himlanshimlans glad!! Det blir all inclusive, sol, bästa sällskap <3, värme, kanske lite shopping, vin, en drink eller två och bara massa myyyys!!

Den här dagen som började jävligt pissigt slutade helt jävla fantastiskt!

Idag, just nu, fullkomligt älskar jag mitt liv!

Jag hittar på ord...

Kategori: Allmänt


när jag känner att det saknas ett. Jag har framförallt ett jag är mäkta stolt över. Ärtsamfyllt. Det är när någonting är lite ärtigt sådär. Lite chickt. Lustfyllt kanske. Men samtidigt smärtsamt. Kan inte ge något bra exempel just nu. Har några på lager men inga jag vill dela med mig av. Men...ja, ni får väl klura på den. Jo! Kanske när man ätit av kakan och mår illa efteråt? Det kan ju vara lite ärtsamfyllt...

Galna cyklister!

Kategori: Allmänt


Jag höll på att idag. Jorå, så var det! För sjuttielfte gången denna vecka. Jag blir lite dum i trafiken. (Egentligen inte, men andra kan möjligtvis kanske tycka så). Jag ska liksom hålla på och hävda min rätt. Skitdumt. För vad är lilla jag mot en bil? (skriver ju lilla jag eftersom jag faktiskt blir det i jämförelse mot en bil...) Men är det ett obevakat övergångsställe så har jag FÖRETRÄDE! Hörde ni det va? Ni ska STANNA! Så...ja...jag går ut i vägen. Kör ni på mig är det ert fel, inte mitt. Jag har rätt att vara där. Ni är SKYLDIGA att stanna. Så är det. Jätte enkelt faktiskt.

Men dom här jävla cyklisterna nurå. Vafaaan? Jag kliver av bussen. Och precis utanför bussen är det en cykelbana. Jag måste då naturligtvis gå över cykelbanan för att komma till gåbanan, vilken jag såklart var på väg till. Tror ni inte att det kommer en cykel då med siktet inställt på mig. Jo, hon häll på att köra in i mig. Jag skojar inte! Alltid dödsallvarlig jag. Hon plingade, väjde i ABSOLUT sista sekund och gav mig en arg blick som sa nått i stil med "flytta påre tjockis, det här är mitt revir". Kanske. Tror jag. Förmodligen. Eventuellt.

Men vem kom på den dumma, dumma lösningen? För det är ju urbota dumt att göra så. Att placera cykelbanan precis utanför bussen. Tänk om det kommer ett helt tåg av cyklister. Ska jag inte kunna gå av bussen då kanske för att jag inte vill bli påkörd?

Nää...skriver ett brev till Herr Statsminister i morgon och klagar!

Jag sover på dagen.

Kategori: Allmänt


Ja, det gör jag. Ibland. Idag.

Men åhhh...det är ju typ också den skönaste sömnen. Den på dagen alltså. Att få bädda ner sig i soffan med bra musik och en filt och bara känna hur tröttheten tar över. Sov massa timmar. Somnade sittandes i en fotölj senare under kvällen. Detta tyckte mannen i huset var exremt roligt. Framförallt eftersom jag satt helt upprätt med huvudet och munnen på vid gavel. Skitkul. Eller inte.

Vaknade, kröp ner i soffan och somnade om. Tittade upp på honom, pratade massa strunt och somnade om. Härliga jag som envisas med att prata i sömnen. Har än så länge inte sagt någonting olämpligt. Såååå....so far so good?

Återstår att se om jag kan sova i natt nurå. Känner mig lite för pigg just nu. Bådar inte gott med andra ord. Valium, någon?


(OBS! Valiumförfrågan är bara på skoj. Vill INTE ha erbjudande om Valium i min inkorg. Tack på förhand!)

Träna lagom!

Kategori: Allmänt


Jag blir ju ibland lite retad för det här med gymkort. Jag envisas som sagt att köpa ett nytt så fort mitt gått ut med motiveringen "Jag ska...". Problemet är att jag inte "ska"...jag kommer aldrig till det där "ska-et". Skitdumt. Egentligen. Men det känns lite bra att ha ett i alla fall. OM jag skulle få för mig att gymma. Men det är ju också så att bara vetskapen om att det ligger i min väska gör så att jag känner mig lite mera nyttig. Lite mer vältränad. Sen att det absolut inte är så är ju en helt annan 5a. Men jag har nu i alla fall förstått varför man inte ska överdriva träningen.

Bildbevis------>


Solen gör mig glad!

Kategori: Allmänt


Idag är det sol. Soligt. Fint väder.

Jag tänkte sola om en stund. Duh...Har hört det är bra att sola mellan 12-14. Framförallt just då. Utan skydd. Det är tydligen det bästa. Jag förstärker det lite genom att smörja in mig med olja. Utan solskyddsfaktor. Blir skitbra dethär!

I morgon. En Annan Dag...

Kategori: Allmänt


Vem är självdiciplin och varför skulle jag vilja leva med honom?Fina diskussioner fördes igår. Pratade bland annat om En Annan Dag. Inte bloggen alltså utan uttrycket. Det är ett ganska bra uttryck. I alla fall om man heter som jag. Jag gör mycket En Annan Dag. Jag gör det ofta En Annan Dag. Självdiciplin var någonting jag aldrig lärde mig. Eller kanske lite...men jag undrar hur folk gör. Att ta tag i allt på en gång och liksom stöka undan. Hur kul kan det vara? Då har man ju ingenting att göra dagen därpå och hur kul är det egentligen? Eller hittar man på nya måsten då? Nää...En Annan Dag är bättre.

Älskarälskarälskar mina fIna!

Kategori: Allmänt


Min fIna! <3 älskar dig till himlen och tillbaka. Utan dina kloka ord skulle jag drunkna, ibland. Tror jag. Du är den som får mig på rätt bana, den som får mig att tänka klart, den som plåstrar om mig när jag faller, den som sopar ihop mig när jag gått sönder, den som lägger förband på mina blödande sår eller den som bara lyssnar när jag gnäller, klagar eller pratar om mina bekymmer. Så fInt!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥, och massa mer kärlek till dig!

Dagens middag

Kategori: Allmänt

img_20120526_185 (MMS)

Pizza. Inte sån jag fått upp pga för stor alkoholmängd utan en sån bakad i ugn. Lite för mycket ost tror jag. Sen med mozzarella på. Och skinka. Men jag fattar inte riktigt...den blev liksom bränd i kanterna och rå i mitten. Degen var liksom geggig och sladdrig. Spelade ingen roll hur jag åt eller om jag svalde ner med cola, den växte i munnen ändå. Absolut toksnuskigt var det. Vem vill smaka?

Mitt hjärta...

Kategori: Allmänt


♥ Tänker på dig som är ledsen ♥

Vina med fIna <3

Kategori: Allmänt


Spenderar min kväll med fIna. Det blir nog ett glas vin eller två på balkongen skulle jag tro. I kvällssolen. Skratt, flams, allvarliga samtal, intressanta diskussioner och hemligheter kommer att förgylla min kväll.

Mannen i huset är på svensexa och förväntas inte komma hem än på flera, flera timmar så nu blir det tjejsnack för hela slanten. Det gillar jag <3

Riktiga män(niskor)...

Kategori: Allmänt

Maktlöshet...

Kategori: Allmänt


Maktlösheten man känner när någon man tycker om är ledsen är hemsk. En hemsk, hemsk känsla. Vetskapen om att man inte kan göra någonting för att ta bort allt det onda. Allt det smärtsamma. Allt det trasiga. Allt det förstörda. Det är orättvist...

Svensexa

Kategori: Allmänt


Blir det i morgon för en vän som ska gifta sig. Men en sak har jag funderat över...det här med svensexa kontra möhippa.

Vid en svensexa ska man göra tuffa saker. Man ska gärna ha med lite action. Kanske boxas mot ett proffs. Köra rallybil eller racerbåt. Kanske lite våld. Gärna lite kvinnoförnedrande inslag. Strippor är snudd på ett måste. Det ska osa manlighet och machoman. Lite Tarzanfasoner över det hela liksom.

Vid en möhippa går man på spa. Man fixar naglarna. Man lär sig strippa med fniss om att man ska visa upp det man lärt sig för mannen. Man dricker drinkar och fnittrar vinglandes på höga klackar hela vägen till hotellrummet där man sen sitter och flätar varandras hår och pratar evig kärlek.

Vad fan är det egentligen?

Hur kommer det sig att det är såhär? Jag kör hellre rallybil än lär mig strippa, det gör jag så bra ändå. NÄÄ...SKOJAR BARA! Men ni fattar grejen va...visst. Det ÄR trevligt att fixa naglarna och fnittra. Men jag tänker på det här med macho kontra prinsess-teman. Varför gör inte killarna sig fina. En pedikyr skulle säkert de flesta grabbar behöva. Kanske en manikyr också. Varför är det bara flickorna som ska ha snygga naglar? Och vi som ändå tar hand om våra naglar...varför kör inte vi rallybil och går på strippklubb?Att nöja sig.

Kategori: Tankar


Med det näst bästa. Är det bra nog? Någonsin?

Ibland...

Kategori: Allmänt


förstår man ingenting av nått. Ibland kanske man förstår. En Annan Dag. Ibland blir allt bara knasigt. Ibland känner man sig liten. Men En Annan Dag kanske man förstår...En Annan Dag liksom...

Texter man blir oklok på.

Kategori: Allmänt


Det finns ju vissa låttexter som man förstår sig på. Och sen finns det dom som inte är lika solklara. Man kanske visst förstår med det går också att tolka på sitt vis. På ett annat vis än som det kanske var tänkt. Ett roligare vis. Två exempel har jag. Vad är det VM sjunger om? Hon "kommer" jaja ok. Och Lena...vad är det hon gör nattetid som verkar ta så förbaskat ont? :o


Veronica Maggio

För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat
Ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka
För,
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer - jag är nästan där
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer nu
Du, håll ut
Du vet att,
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer
Baby, jag tror jag är kär
I taxin, i trappen, i hissen, i hallen
Jag faller
Faller
Du och jag nu
Du snälla vänta, vänta, håll ut
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer
Baby, jag tror jag är kär
I taxin, i trappen, i hissen, i hallen
Jag faller
Faller

Lena PH
Ont, det gör ont men det går
Det gör ont en stund på natten
Men inget på dan
Du vet att det gör ont
Det gör ont men ändå
Jag har klarat mig rätt länge
Jag börjar blir van
Och alla omkring dom märker ingenting
Det gör ont, ont så ont så ont
Dom märker ingeting men...mmm
Det gör ont
Ont, det gör ont, det gör ont

Att plugga en solig kväll...

Kategori: Allmänt


var tydligen svårare än jag trott. Skyller på solen i alla fall. Hm, verkar kanske som att jag gärna skyller många saker på andra saker. Kanske gör jag det? Ingen som vet...

Men hur synd är det inte att behöva sitta framför en dator när kvällssolen tittar fram bakom nerdragna persienner? Jo, det är himlans, himlans synd. Så jag tar mig ett glas rosévin och kurar ihop mig under en filt och sätter mig på balkongen för lite filosoferande istället. Mycket trevligare.

Sen kanske jag skriver lite senare. Efter att jag druckit upp mitt vin och solen inte värmer lika mycket. Kan ju bli himlans bra texter då. Vet inte om min lärare kommer hänga med på alla resonemang. Men det får jag ta itu med sen. En annan dag...

Konsten att kommunicera.

Kategori: Allmänt


När man gärna vill ha någonting sagt men inte vågar, när man liksom tassar runt het gröt för att vänta ut att någon annan säger nått istället. Det ogillar jag. Att inte kunna prata. Kommunikation är bland det svåraste som finns och ibland märks det så tydligt.

Frisören.

Kategori: Allmänt


Brukar vanligtvis få mig att gråta. På riktigt gråter jag oftast när jag går därifrån. Inte idag. Idag blev jag nöjd. Typ hur nöjd som helst. Så himla kul! Jag brukar säga att hår bara är hår och att det alltid växer ut men så tycker jag nog inte egentligen. Åhh...mitt hår är så fint! Bara så ni vet. För ni undrar säkert hur mitt hår ser ut. Eller vad jag tycker om mitt hår. Självupptaget? Näää...inte alls :P

Jag-dagar

Kategori: Allmänt


Kan vara bra att ha. Om man känner att det är lite motigt. Ja, annars också förstås. Idag ska jag ha en jag-dag.

Jag börjar med ett frisörbesök. Sen ska jag köpa lite nya dukar att måla på och se om jag inte hittar den där klänningen jag vill ha. Ska se efter om inte byxorna finns i rätt storlek också, de har varit slut alltför länge nu. Sen ska jag smörja in mig med olja och lägga mig på en filt i solen några timmar. Sen blir det lite lite plugg. Det är tyvärr ett måste. Sen blir det lite måla tror jag. Kanske ett glas vin till det? Kanske får jag också sällskap av min ♥-vän. So far so good...

Jag drömmer...

Kategori: Allmänt


mig bort till någon annan plats, någon annan stans. Där solen skiner. Där det inte är så mörkt. Där det finns massa värme.

Drömmar kan man inte styra över. Eller kan man det? Det visar sig om inte annat.

God natt.

Nakenbilder

Kategori: Allmänt


Alltså...jag blir ju lite trött på alla dessa tjejor som gråter ut i media när det kommer fram att deras killar spridit nakenbilder på dom. Men hallå...vad tänker ni med egentligen? Är man så jävla dum så man låter någon fota en naken och sen inte tar med sig bilderna när man gör slut får man väl nästan skylla sig själv? Eller är jag hemsk som tänker så?

Jag tänker ju att ett uppbrott aldrig är trevligt. Oavsett om man skiljs åt som vänner. Hämnden är ljuv? Behåll korten för fasiken!

Bolibompa-sex

Kategori: Allmänt


Har funderat på en sak ett tag. Tror det var nått jag läste i en bok men det är liksom en tanke som återkommer då och då.

"Bolibompasex"

Vad är det egentligen? Va? Föräldrarna ska passa på att få sig ett nyp när barnen sitter som tända ljus och tittar på meningslös TV ingen egentligen vill att de ska titta på. (De får ju fyrkantiga ögon av att titta på TV, de borde leka istället) Fast många föräldrar tycker nog att det är ganska skönt också. Inte sexet alltså utan att barnen sitter tysta...eller jo, sexet också förstås men det var inte Det jag syftade på.

Men så kommer liksom min fundering. Bolibompa håller ju för fan på i en hel jävla timme. EN TIMME! Vilka föräldrar tar sig en timmes långt nyp? Som förälder är man ju helt slut. Typ jämt. Vem fan orkar hålla på i en timme va?

För att inte prata om skuldkänslorna som kommer krypandes när Lisa baknar på toalettdörren och säger att hon måste kissa. Eller när Peter frågar varför mamma låter som ett skadat djur och pappa måste hitta på en ursäkt om att mamma gjort illa sig. Eller när Evert undrar vad mamma och pappa gör under täcket och mamma får lov att hitta på en snabb ursäkt om att "mamma och pappa bara busar lite".

Usch...stackars skadade barn...Jag menar...det kan ju inte vara nyttigt att titta på Bolibompa varje dag.

Tvångsmatad med snor.

Kategori: AllmäntMin man stod lutad över mig. Jag tittade upp och hade munnen aningen öppen och *splasch*! Där kom en droppe snor och var tror ni den hamnade om inte i min mun. Jag dog lite. Vände mig om och väste som ett skadat djur. Tänk typ orm. Spottade rätt ut utan att reflektera över att jag faktiskt spottade i mitt hem. Fräste och väste fram svordomar. Drog min tunga mot närmsta texilsak för att försöka troka bort allt det äckliga. Absolut vidriga. Galet snuskiga. Det bara kom sa han. Som vatten ur en kran. Vet inte om det gör saken bättre faktiskt...

Tack och bock för den! Fantastiskt. Ljuvligt. Underbart.

Jag har dödat!

Kategori: Allmänt

img_20120524_194 (MMS)

Jag hatar getingar. Verkligen hatar! Det kom en stor flygandes in och störde mig mitt i mitt datoranvändade. Jag dödade den. Det gjorde jag. Inget dåligt samvete har jag heller. Ser ingen användning för dessa kryp. Ingen alls. Skitstolt är jag, så det så!

Vänskap <3

Kategori: Allmänt

img_20120522_193 (MMS)

Vännerna leker i gräset en helt vanlig tisdag...

Städa lite.

Kategori: Allmänt


Jag gillar att städa hos andra. Kan tyckas konstigt med tanke på hur det för det mesta ser ut hemma hos mig...men så är det. Hemma hos mig råder för det mesta totalt kaos. Tror jag skrivit om det förut men jag har ju en teori om att de som är sjukt pedantiska har ett inre kaos. Jag har inget inre kaos och störs därför inte av röran runt om mig. Om jag hade ett inre kaos skulle jag ju bli galen om det var kaos överallt.

Men för att komma till sak. Jag gillar att säda hos andra. Har jag alltid gjort. NEJ! Jag ska inte jobba som städerska...phu...på tok för dåligt betalt. Näää...skoja bara. Men det är inte för mig.

Jag ska hjälpa en vän i alla fall. Hon har tydligen lovat sig själv att diska varje dag efter att ha haft 4 månaders disk på hög. Nää...nu ljög jag. Det kanske bara var typ 2 veckors disk? XD Sorry babe! <3 Men jag ska städa hos denna dam i alla fall. Jag får en middag, lite vin och trevligt sällskap som tack. Låter enligt mig som den bästa betalningen!

Att vara osynlig.

Kategori: Allmänt


När jag var liten brukade jag önska att jag kunde vara osynlig. Att kunna försvinna utan att någon märkte det och att kunna springa runt och skrämmas. Det ändrades senare till en önskan om att kunna flyga. Inte flygplan utan på riktigt. Förmodligen för att jag är så sinnessjukt mörkrädd. Tänk att kunna flyga hem då när det är mörkt. Då kan ingen komma och ta mig, ja, jag tror att det finns fula gubbar i varje buske jag går förbi. Idag har både osynligheten och flygningen ersatts med önskan om att kunna läsa folks tankar. Tänk om man kunde det. Vad hemskt, men också vad fantastiskt!

Ibland...bara ibland skulle jag använda mig utav den förmågan. Säkert skulle man bli galet tokigt ledsen emellanåt men kanske skulle man också bli glad ibland? Fast kanske bara ibland...

Glädje

Kategori: Allmänt


Hörde denna på vägen hem och blev liksom lite glad i själen. Tänker på alla jag gillar och hur glad jag känner mig idag trots att det faktiskt är ganska motigt just nu...


Bygger eller river du?

Kategori: AllmäntMaskerad

Kategori: Allmänt


Kan vara kul. Sjukt kul faktiskt. Det finns tydligen bilder tagna för typ 10 år sedan från en Halloweenfest jag var på. Måste givetvis se dessa bilder. Jag var utklädd till Gothare. Svartmålade ögon och nithalsband. Det var tider det...

Want you to make me feel...

Kategori: Allmänt


like I'm the only girl in the world.


När man faller...

Kategori: Allmänt


hårt. Och kanske slår sig ordentligt. Då är det bra att ha vänner som sopar ihop dina delar och plåstrar om dig. Som klistrar ihop de delar som gått sönder och som hjälper dig upp på fötter igen. ♥

En solig dag.

Kategori: Allmänt


I en park. På en filt. Med mat, skratt, vin och vänner. Så rätt. På alla sätt.

Mina målningar...

Kategori: Allmänt


är tydligen lite dystra enligt vissa.

Det är väl upp till betraktaren att avgöra? In the eye of the beholder...eller? Sjukt nice är det i alla fall. Satt ute länge igår och målade. Länge, länge. Värsta terapin typ. Fattar inte varför jag slutade...

Kärlek till alla!

Kategori: Allmänt

Prata först och tänka sen.

Kategori: Allmänt


Kan ju vara lite jobbigt ibland. Typ om du säger nått och sen på en gång kommer på dig själv med att tänka "Åh, nej, faaaan!! varför sa jag sådär?"

Ibland kanske man gör illa någon om man pratar först och tänker sen. Ibland kanske den andra inte ens reagerar. Samtidigt kan jag tänka att det är ju det man verkligen känner, tänker eller tycker som kommer ut. Det är ju inte som att man då hunnit formulera sig på ett visst sätt för att det ska låta bra. Förstår ni vad jag menar?

Men usch för att alltid prata först. Ska jag omedelbart sluta med! Min mun är större än mitt förnuft? Ehh...hur lät det där egentligen? Alltså...jag är ingen snackis. Eller jo, det är jag ju i och för sig men inte så. Jag pratar för mycket ibland. Säger för mycket. Ajsanbajsan på mig då. Men vaddå då? Man lever bara en gång. Typ? Fast det är ju himlans tråkigt om man råkar göra någon illa för att man sagt någonting som kan uppfattas fel? Tror jag...

Jag får väl kompensera det genom att vara snäll på andra plan. Kanske? Eller? Går det tro? Tror gör man i kyrkan jadijadija...jag tror överallt. Men inte i kyrkan.

Smeknamn

Kategori: Allmänt


Vad kallar du dina vänner? Jag har inom loppet av typ 4 dagar blivit tilldelad diverse smeknamn, vissa bättre än andra. Och jag har väl typ kanske 100'000'000 olika varianter jag kallar mina vänner för.

Jag står fast vid "kärt barn har många namn".

Har en vän som kallar mig hjärtat. Vilket jag kallar mina sötnosar. Som i sin tur kallar mig drottning. Vilket jag inte kallar någon. Men jag går tydligen under namnet prinsessa någon annan stans, vilket kanske är självförvållat? Jag kallar många av mina vänner för "snygging" bara för att dom är så fina. Jag blir aldrig kallad snygging själv av någon, bortsett från min mamma, men hon måste ju tycka jag är snygg eftersom jag är hennes barn. Har fått heta urping, vilket ska motsvara snygging, men det låter mer som en fisk. Inte så roligt kanske? Så nu när det är min namnsdag och allt...så funderar ajg ju faktiskt på vad det är som är så fel med bara mitt namn? Fast återigen...kärt barn har många namn? Eller? Nej? Kanske kommer folk inte ihåg mitt namn? Kanske är det därför? Äsch då. Nu blir jag sådär intrasslad i mina egna tankar igen. Jag måste sluta prata strunt. NU!

min dag

Kategori: Allmänt

Jag har namnsdag idag. Så grattis på mig!

Solsken! <3

Kategori: Allmänt


Fantastisk dag! Helt underbart väder. Värmen gör mig gott.

Har legat ute flera timmar idag. Bara varit. Tänkt. Funderat. Njutit. Åh, älskar! Vill vara ute hela tiden. På en filt i en park med goda vänner. Tända ljus. God mat. Grillad mat. Filtar att värma sig med. Skratt. Och kanske ett glas vin eller två...det är fint.

Måla lite...

Kategori: Allmänt


ska jag göra idag. Köpte nya oljefärger och dukar idag. Ska sätta mig på balkongen i solnedgången med ett glas vin och tända ljus och bara försvinna en stund. Så skönt!

Morsdag

Kategori: Allmänt


Så fel det kan bli ibland. Jag trodde att det var morsdag idag. Trodde min man också. Han hade förberett en trevlig middag och trevlig aktivitet för mig idag. Och sen visar det sig att det inte är förens nästa vecka. FAIL på den. Jaja, jag blir firad två gånger istället och det kanske inte är fy skam det...

En hemlös kvinna...

Kategori: Allmänt


Träffade jag igår. Hon satt på trottoaren och såg förtvivlad ut. Gick förbi och gav henne de mynt jag hade på mig. Såg att hon satt kvar en stund senare. Mitt hjärta tog ont så jag gick och köpte mat åt henne. Satte mig ner vid hennes sida och frågade hur hon hamnat där. Stackars människor det finns. Hon berättade på knackig engelska och visade bilder på hennes barn. Övervägde att köpa henne en biljett hem. Men sen vet man ju inte om det är någonting lurt eller om det är på riktigt liksom.

Stötte på en hemlös man vid Stureplan senare. Stannade till och gav honom pengar. Jag vet att man inte borde det men jag tycker det är upp till var och en vad dom vill köpa för pengarna.

Jag blev utstirrad. Som ett djur på cirkus. Som att folk inte förstod vad jag höll på med. Sjukt egentligen. Där ligger en man nerbäddad mitt på en gata i centrala Stockholm och ingen reagerar. När jag sätter mig vid hans sida och pratar med honom, då stannar folk. Då har dom tid att titta. Som att det är konstigt att en "normal" pratar med en "sån där". Jag undrar vem det är som är normal egentligen...

Om man tappat bort sig...

Kategori: Allmänt


kan det vara bra om man hittar sig själv igen. Om man kommer tillbaka. Om man finner vägen. Lösningen. Kartan. Kartan kan vara bra att ha. Ibland blåser den bort. Men då får man köpa sig en ny. En ny karta. Kanske hittar man andra vägar? Eller så fortsätter man på samma? Guuuud vad trist. Tänk att vandra samma väg hela tiden. Man kan ju bli lite loco på den liksom. Galen. Man kan bli galen om man går samma väg hela tiden. Nya vägar kan vara bra. Nya intryck och upplevelser. Inser också att jag babblar. Om allt och inget. Bara för att jag kan. Min frizon. Jag skriver vad jag vill för att jag kan. Ganska skönt faktiskt...(helt onödigt blogginlägg men så kan det va...)

I mitt hjärta.

Kategori: Allmänt


Finns det plats för människor jag tycker om. Dom jag inte tycker om får inte vara med. Dom får inte plats. Jag är kräsen och väljer noga ut vilka som får vara med.

Mitt hjärta har fått tillökning.

Fina, fina N och L har liksom fastnat. Dom har tagit sig in. Ganska bra jobbat eftersom jag inte är den som helt enkelt låter folk bosätta sig där. ♥ på er!

Min Fizz gick hem.

Kategori: Allmänt


Bjöd på Fizz igår. Smart som jag var tänkte jag ju att den skulle smaka bättre med äppeljuice. Det gjorde den. Mycket bättre. Den gick hem. Tyckte Fröken L också om jag inte missminner mig...

Jag är givmild idag <3

Kategori: Allmänt


Jag skänker bort ett 6-pack av min tidigare nämnda Fizz till Louise. Jag började med att fråga om hon ville ha ett 6-pack cider av mig (kan ju inte säga på en gång att det rör sig om Fizz, då hade hon ju kunnat säga nej). "Absolut!" fick jag till svar. Sa sen att hon skulle få njuta av min Fizz. Haha, hon kommer få åka på en resa in i de icke existerande smakernas värld. Denna ljuvliga dryck kommer göra henne några erfarenheter rikare. Eller fattigare kanske? Låt dig väl smaka kompis! <3

Snyggaste skorna...

Kategori: Allmänt


Har ju hittat ett till par skor jag verkligen gillar. Dessa är nästan snyggast. I samma liga som "fotskorna" i alla fall. Frågan är bara om man behöver gå runt och lukta fisk. Det kanske inte är så kul...

Nya skor.

Kategori: Allmänt


Har kollat på skor idag. Hittade några olika par jag gillade. Har ju lite beslutsångest vad gäller modell. Har verkligen ingen aning om vilka jag gillade bäst. Alla är ju snygga på sitt sätt. Så att säga. Vad tror ni?Jävla epilatorjävel!

Kategori: Allmänt


Alltså...det här med att epilera! ALDRIG MER! Mina armhålor håller på att vittra sönder...jag kan inte ens ha på mig en tröja. Så ont tar det! Skitpryl.

Fel-messat.

Kategori: Allmänt


SM-guld i att skicka fel sms till fel person går till...*trumvirvel*...Mig!

Fick ett nyss som uppenbarligen inte var riktat till mig. Lite skönt att jag inte är den enda som är lite vimsig! :) Men åh, vad jag ogillar när man trycker på skickaknappen och inser att det är på väg till någon annan. Går ju inte att stoppa då liksom. Och tänk om man skrivit nått riktigt olämpligt. Kan ju blir hur fel som helst. Ungefär som när man är ute och går och ett kylskåp kommer flygandes från ingenstans...(och det här med att man inte ska/bör skriva olämpliga saker är ju bara dumt, sms är perfekt för att skriva olämpliga saker...)

"Ring om ni blir fler, sitter utan byxor" måste vara det bästa jag fått som jag kommer ihåg. Och det messet var garanterat inte till mig!Är man någosin nöjd?

Kategori: Allmänt


Är man någonsin nöjd?

Man vill vara lite smalare, lite sötare, ha lite större bröst, lite mindre bröst, lite ljusare hår, lite mörkare hår, ha långt hår, ha lockigt hår, ha rakt hår, lite mindre fötter, lite finare ben, lite bättre pigment, bättre kvalite på naglarna, bättre hy, bättre jobb, snyggare bil, större hus, snyggare kläder, mer pengar...

Varför kan vi inte vara nöjda? Nöja över att vi lever och är friska? De flesta är väl ändå förhållandevis friska. Nöjda över att vi har ben och hår? Nöjda med att vi har ett jobb, en bostad och en bil? Att alltid sträva efter mer och inte kunna stanna och njuta är ju faktiskt sjukt. Snacka om ångest när man ligger på dödsbädden och inte njutit av livet. "Mycket vill ha mer". Det är sunt att ha ett driv och mål men måste man inte få njuta lite också? Varför kämpa för massor om man inte njuter av det? Vem är det man försöker tillfredsställa då? Vad är målet?

Kommer vi någonsin i mål? Nöjda?
Ursäkta mig men...

Kategori: Allmänt

Epilera mera!

Kategori: Allmänt


Eller kanske inte! Vem fan var det som uppfann epilatorn? Vem var det? Va? Jag lovar att det var en man. Jävla skituppfinning. Som att vaxa fast mycket mer smärtsamt eftersom man måste göra det sakta, sakta...dessutom tar det ju längre tid eftersom vaxremsorna täcker upp ett större område. Man drar alltså ut på det. Benen är väl en sak. Det kan till och med vara lite skönt. Men resten av kroppen. Fy fan! Jag säger som jag alltid säger...Aldrig mer!

(Jävligt mycket onsdagsgnäll)

Kategori: Allmänt


(Jag hatar människor som inte bryr sig. Jag hatar människor som inte kan bete sig. Jag hatar människor som inte kan uppföra sig. Jag hatar människor som inte kan ta hänsyn. Jag hatar människor som anser sig överlägsna. Jag hatar människor som tror sig veta bättre. Jag hatar människor som är så fulla av sig själva att de inte ser någon annan. Jag hatar människor som bara tänker på sig själva. Jag hatar människor som hellre fäller än lyfter. Jag hatar människor som hellre ser dig misslyckas än lyckas. Jag hatar människor som bara ser till sitt eget bästa.)

Min Fizz smakar som...

Kategori: Allmänt


Ps. Kan meddela att Fizz smakar som kiss. Jag ska aldrig mer dricka Fizz. Ställer in den längst bak i spritskåpet och hoppas jag glömmer bort den. Provade skära ner lite äppelbitar och pressa i lite citron. Men det smakar fortfarande kiss. Inte som cidern Kiss utan som kiss. Inte för att jag vet hur kiss faktiskt smakar men jag tror den smakar som min Fizz.

Jag vill bli krämad...

Kategori: Allmänt


Kryper ner i sängen med en flaska kräm.

Nej, pervo, jag vill ha en massage. Det är det enda. Vad trodde du egentligen?

God natt.

Awww....vem vill inte få ett sånt?

Kategori: Allmänt

Det finns någon för alla...?

Kategori: Allmänt

En Lunchdejt Kan Vara Trevligt.

Kategori: Allmänt


Hade jag idag, en lunchdejt alltså. Helt spontant i solen. Det blev en god lunch, en god dejt, en god stund. Tappade bort mig själv och tiden. Så bra var det. Massa skratt. Massa prat. Massa terapisnack. Massa fulsnack. Massa skrattsnack. Massa flumsnack. Det gjorde själen gott.

Silvertejp

Kategori: Allmänt


Om det inte går att laga med silvertejp är det trasigt. Så heter det. Allt går att laga med silvertejp. Allt. Så sägs det. Men jag håller inte med. Allt går inte att laga med silvertejp. Nej, inte alls. Vissa saker behöver kanske Karlssons klister. Eller någonting annat. Silvertejp kan vara bra att ha men allt går INTE att laga med silvertejp. Ibland går det inte ens med klister. Ibland kanske det inte går att laga alls?

Dolt under ytan.

Kategori: Allmänt

En mening...

Kategori: Allmänt


kan förändra allt. En mening kan förstöra allt. Avsaknaden av en mening kan förstöra allt.

Så vad var meningen? Med allt?

skoltrött

Kategori: Allmänt

Är jag. Usch för att sitta inne på lediga dagar. Vill svimma på en äng i en solig park och...inte äta bark?

Lite gulligt faktiskt.

Kategori: AllmäntAtt vara snäll

Kategori: Allmänt


Alltså. Människan är ju inte så snäll.
Varför ska man då vara snäll tillbaka?

Att veta vad man vill.

Kategori: Allmänt


Kan vara svårt. Hur vet man alltid vad man vill? Vet man någonsin vad man vill? Eller är det så att man tror sig veta? Fast man kanske egentligen inte alls vet? Eller vet man innerst inne? Alltid? Aldrig?

Dagens låt.

Kategori: Allmänt


Asså...jag är återigen kär. Verkar ju bli det mest hela tiden nu för tiden men ändå. Jag är kär igen.Eller hur är den så bra? Kärlek typ. Ja, så är det. Lite halvflummig men jag älskart! ♥

Vem litar du på?

Kategori: Allmänt


Vem är människan egentligen?

Jag läste Metro i morse. Tidningen ni vet. Är nån serie om utsatta barn och ungdomar. Flickan idag hade blivit sviken av 105 personer i sitt liv. Hemskt, är det inte?

Sen började jag tänka. För det gör jag ju aldrig annars. Duh. Men på riktigt liksom. Vem kan du lita på? Vem finns alltid där? Finns det dom som alltid finns kvar och som aldrig kommer att svika dig? Finns det dom som alltid kommer att ta emot dig med öppna armar och aldrig dömma dig? Finns det dom som aldrig försvinner? Försvinner gör ju alla förr eller senare men under livets gång liksom. Vem kan du verkligen, verkligen lita på. På riktigt alltså.

Tåls att tänkas på...

Solen luras.

Kategori: Allmänt


Jag vaknade i morse och kände sådan lycka över att det var soligt ute. Jag tänkte typ "Oh la la, idag ska jag sola!!" Tror ni det blev så då eller? Nehehee du. Jag sätter på mig en tubtopp och smörjer in mig i sololja. Låser dörren och skyndar mig ut. Och vad händer sen tror ni? Jo, jag börjar hacka tänder ungefär samtidigt som jag går ut. Det är så förbaskat jävla kallt! Vad faan?! In igen och hämta en tjocktröja. Tack för den televerket. Lurendrejeri är vad det är. Solen är inte varm...den är lömsk. Usch på solen. Den är bara en illusion. Fy!

Blev så nedkyld av att vara ute en kort stund att jag nu går runt med tjocktröja och fleecefilt. Mitt skelett fryser. Inte coolt.

<3

Kategori: Allmänt

 

Kärlek är fint.

Packa lagom.

Kategori: Allmänt


Jag ogillar ordet lagom till att börja med. Så ni vet. Jag är allt annat än lagom. Jag är inte lagom. Inte på nått sätt. Tycker inte jag i alla fall. Man kan ju tycka olika. Men så tycker jag.

Men det här med att packa lagom. Om man ska ut och resa eller så. Jag kan ju inte påstå att jag är duktig på att packa. Det är där mitt "lagom" kommer in i bilden. Jag ska bort i två dagar och packar ungefär som att jag skulle vara borta i 14 dagar. Jag tar med mig 4 par skor (ja, man vet ju aldrig...). Jag tar med mig typ 10 toppar för ja...ungefär samma där då...man kanske ångrar sig. Eller så står man där sen och tänker "faan, jag skulle ha tagit med den där". Jag packar tre par jeans och en kjol för att kunna matcha alla tänkbara outfits. Jag packar tre långärmade tröjor för att vara säker på att inte ångra mig och sen tömmer jag hela badrummsskåpet för att jag ska ha möjligheten att välja vilken ögonskugga jag vill. Och sen tänker jag...."men, asså, kom igeeeen!" Jag är väl inte 14 eller? Hur svårt ska det vara liksom?

Åh, jag ska aldrig resa med Ryan Air i alla fall, den saken är ju säker. Där får man tydligen bara ha 15 kilo och jag skulle gissa på att det var ungefär det jag hade nu. För två dagar. Förstå hur det blir när jag packar för 1 vecka...

Att sova för lite är som att äta för lite.

Kategori: Allmänt


Att sova för lite är som att äta för lite. Det kommer en tid då man liksom måste ta igen det man missat. Och det kan vara hemskt när det liksom kommer ikapp en. När man faktiskt blir sådär trött så man typ somnar sittandes. En timmes sömn är helt klart för lite. Bäddar ner mig i soffan en stund. Men det var helt klart värt det. Alla dar i veckan.

X-ning

Kategori: Allmänt


Har varit på kryssning. Det var trevligt. Fint. 2 grymma dagar med grymma människor. Det har varit god mat, massa knaserier, fuldans klockan 04, guidning i maskinrummet, inspektion av styrrummet (bryggan kanske det kallas?), intag av kiss (ja...alltså...det finns en cider som heter så. Äckligt javisst), intag av fizz, mat, matkoma, massa gos, skrattattacker klockan 04.30, sömnbrist, klädbyten, sunkdans, skadade knän, blåslagna fötter och fastklibbade skor...och så massa, massa mer såklart men det skulle vara orimligt att rabbla allt. Jag har haft fantastiskt kul!

Jag har liksom varit lite tveksamt inställd till kryssningar just för att det bara brukar vara "fylla och kn%lla" men alltså...nej. Det blir vad man gör det till? Det var väl kanske ett visst mått av köttmarknadsstatus på dansgolven. Men det gick bra ändå. Jag är ju en tuff tjej med skinn på näsan som skrämmer iväg vem som helst.

Bästa helgen på länge tror jag. Faktiskt.

Ibland är livet trist.

Kategori: Allmänt


Ibland, när man har tusen saker att göra men inte har tusen timmar till sitt förfogande kan det kännas lite hopplöst. Lite trist liksom. Jag har verkligen tusen saker att göra. Men inte har jag tusen timmar för det. Åh, fröken "alltid ute i sista minuten" är lite gnällig idag. Tycker oerhört synd om mig själv just nu...oerhört synd om mig själv. Sa jag det?

Kläder kan vara bra att ha.

Kategori: Allmänt


Såg en sådan lustig människa igår. Eller många faktiskt. Men jag har liksom tänkt på en sak va. Det här med kläder. Det kan ju vara bra att ha och så. Men att klä sig. Efter vad man faktiskt passar i.

Jag vet inte hur ni tänker men jag tänker att någon som är kraftigt överviktig kanske inte bör välja en kortkort kjol och vara barbent. Låter skithemskt men jag vill faktiskt inte behöva se ett par vita fula ben fulla av celluliter när jag äter min lunch. Det är inte snyggt. Eller Agda 72 som har kortkort och ett slampigt linne. Nej, det passar inte. Jag är inte mycket för att man ska passas in i en "mall" men ibland...ibland måste man tänka på sina medmänniskor. Eller är man inte medveten om det? Den tjocka personen kanske inte vet att hon har hela benen fulla av gropar??!

Och så den här trenden med att ju kortare kjol desto bättre. Men hallå va?!? Klä på er för guds skull. Såg en tjej i kort kjol gå uppför en trappa, hennes underliv syntes för trosan var så minimal den med och täckte i princip ingenting. Det är ju helt tokigt! Hur kan hon vilja gå ut så? Jag kommer ALDRIG säga att det är en tjejs fel att hon blir utsatt för sexuella övergrepp/antastad men det är ju faktiskt inte så svårt att förstå varför killarna håller på när tjejorna går runt nakna. Eller? Är jag ute och cyklar?

Alla människor är vackra på sitt sätt. Så varför framhäva det som är mindre vackert?

En av dagens många tankar...

Kategori: Allmänt


Till alla er som någon gång gjort bort er. Varit taskiga. Varit dumma. Varit för snälla. Varit elaka. Gjort dumma saker. Varit olydiga. Brutit mot lagen. Struntat i saker ni borde gjort. Glömt att säga förlåt. Struntat i att säga förlåt. Inte visste bättre...Nä, just det.

Självdiciplin.

Kategori: Allmänt


Ja, vad är det? Och vad ska man ha det till?

Att gråta kan vara ganska skönt.

Kategori: Allmänt


Läste en sak idag. Duuuh...jag som aldrig (??) läser annars. Jag är nu mycket sarkastisk till er som inte känner mig, läser mest hela tiden. Fast inte bokmal-helatiden. Jag sitter inte alltid med näsan i en bok. Men ibland. Det är ju lite som terapi typ. Fast billigare...

Men shit asså! Det här med språk och att ha förmågan att kunna skriva och att kunna beröra och...och...och...

(Hon som skrev läser säkert. Du är ju typ...grym. Nej, det räcker inte. Fantastisk! Så jävla bra.)

Vilket fall som. Att läsa någonting och känna hjärtat gå i tusen bitar. Att läsa någonting och gråta som att man förlorat allt och lite till. Att läsa någonting och känna lycka över att man inte är där. Det är ganska skönt.

Jag blir lätt berörd. Men det kan faktiskt vara ganska skönt ibland. Att gråta lite. Folk gråter för lite tror jag. Alla dessa människor som aldrig släpper ut sina känslor. Usch, ut med dom bara! Man mår faktiskt ganska bra efteråt. Så ni vet.

Dofter

Kategori: Allmänt


Det här med dofter alltså. Vissa luktar liksom gott och vissa luktar inte gott. Vissa dofter tilltalar och vissa dofter gör inte det. Vissa människors lukt är hemsk och vissa luktar inte så hemskt.

Vad är det som avgör det egentligen. Jag tänker ju inte hänga ut någon men jag hade en gammal, gammal, gammal pojkvän som inte luktade gott. Han luktade inte illa och han var ganska duktig på att använda parfym som luktade gott men neee....han luktade inte gott! Hur kommer det sig? Att man liksom uppskattar vissa dofter och avskyr andra?

Sol i sinnet sol i...skinnet?

Kategori: Allmänt


En eftermiddag i solen med trevligt sällskap är fint. Ljuvligt. Sol och skratt gör magen gott. Ehh....gör själen gott! Härligt flummig dag. Man kan ha det värre.

Hej sol, välkommen. Stanna är du snäll. Jag vill gärna se mer av dig. Du gör mig glad. Och brun. Du gör mig brun. Och...det är ju bra.

Drömmen om hår.

Kategori: Allmänt


Drömmde det skummaste på länge i natt. Jag drömde att en viss persons arm endast bestod av hår. Det var liksom ingen arm utan bara en massa hår...en massamassa hår. Det gick ungefär till midjan och personen tyckte det var besvärligt så denne bad mig fläta det. Sen vaknade jag.

Vad nu det betyder...?

Romantiska texter.

Kategori: Allmänt


Diskuterade jag vilt med en kompis under lite för stort alkoholintag i helgen. Vi var ganska överens. Vi konstaterade båda att det finns vissa delar av vissa låtar som skulle få en att smälta. Helt och totalt.

För vem vill inte höra...

"Känner värmen från din hud                                                           
Bara lukten gör mig svag"

"All I can taste is this moment
And all I can breathe is your life"

"Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor"

"Jag skulle inte kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans"

"Vad vore jag
Utan dina andetag"

"I never loved someone
The way that I love you"

"I will love you till the end of time
I would wait a million years"

"I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be"När man är lite trött...

Kategori: Allmänt


är det ganska skönt att ens klasskamrater också är lite trötta. Att spendera galetgalet tråkiga föreläsningar med att skicka lappar och rita fula gubbar kan underlätta den annars rätt trista stämningen.

När väskan blir till Narnia...

Kategori: Allmänt


Gud vad jag hatar när mina händer hamnar i Narnia. När väskan liksom blir bottenlös och ingenting går att finna. När allt man söker har försvunnit spårlöst bort i ingenting och inget är sig likt. Ehh...va?

Det jag försöker säga att min väska är ungefär som Narnia. Det är ingenting som är normalt i den. På insidan alltså. Själva öppningen går att likna vid garderobsdörren och sen öppnar sig oändligheten. Letar jag efter en penna finns där aldrig någon. Letar jag efter min mobil existerar den inte. Letar jag efter en halstablett skulle man kunna tro att alla är uppätna.

Det som finns är ungefär just precis allting annat än just det du letar efter. Och då menar jag typ precis allting annat. Bara för att bevisa vad jag menar tänkte jag ge ett smakprov på vad man kan hitta om man sticker ner sin hand i min väska och tar en näve på måfå. Du hittar då...

-Tamponger
-Läppglans, 4 stycken för att vara exakt
-Hudsalva
-Ett pärlhalsband
-Hårsnoddar och spännen
-Överstrykningspennor
-Små pluttar som man har till hyllor i en butik.
-Gammalt, oanvänt, toalettpapper
-En avbitartång (!?)
-Fingerkrokar till gardiner
-Ett par barntrosor
-En vante
-Udda sminkpryttlar
-En mystisk läderrem
-En halv nagelfil
-En tom apoteketpåse
-Postit's
-Gladpack

Ja, ni förstår va...everything you seek you might find. Typ...

Nattligt sällsk-prat...

Kategori: Allmänt


Har haft sällskap i kväll. I natt. Massa, massa prat. Älskar min fina! ♥

God natt.

En helt vanlig lördag...

Kategori: AllmäntDet här med att lägga upp bilder från telefonen. Nej, aldrig mer. Alltså...nej. Lite svårt. Men en helt vanlig lördag ser ut ungefär såhär. En dunk, en flaska och en massa, massa tända ljus och underbart sällskap av finaste!

En helt vanlig lördag...

Kategori: Allmänt

En helt vanlig lördag...

Tända ljus.

Kategori: Allmänt


Vi tänder på tok för lite ljus i detta land. Vi borde alla köpa massa ljus och ha som tradition att tända varje kväll. Det är ju galet mysigt.

Det var allt.

Att vara lite konstig.

Kategori: Allmänt


Har funderar lite på det här med att vara lite konstig.

Andra kan ju säga "hon är konstig". Jag antar att man då har sig själv som norm? Och att man själv då anser sig vara normal. Men vad är normal då? Finns det ens en definition på vad normal står för? Finns det en endaste människa som är normal? Eftersom vi alltid utgår från oss själva och ingen annan är precis på pricken lik bör ju alla vara lite konstiga. Eller? Finns det dom som är extra konstiga? Som avviker lite mer? Om vi utelämnar alla psykiska funktionhinder alltså...

Eller står konstig för att man är konst-ig. Alltså gillar och lever genom konst (tavlor, bilder, musik mm) och istället för att sätta ett "ish" efter, som är vanligt inom engelsk slang, har vi översatt det till svenska "ig". Jooo...så kan det ju förståss vara. Hon är konst-ig. Istället för "she's kind of frekish".

Hm...inser att jag återigen-igen svamlar en massa. Ska sätta "svammel" som punkt på mitt CV under "övriga meriter". Adjö.

Att bjuda någon på middag.

Kategori: Allmänt


är oftast kul. Ibland kan det vara lite stressigt. Ibland ganska mycket stressigt. Och sen ibland helt totalt panikartat. Men idag kommer en av mina kompisar, så no pressure. Hon gillar allt (eller låtsas gilla allt?) Men nu till mitt bekymmer. Jag kan ju inte laga mat. Har suttit och surfat runt på 17'000 olika sidor med 35'000 recept på varje och allt jag hittar är superduperavancerade saker. Och om recepten inte är superduperavancerat så är det "lax i ugn". Finns det inget mellanting eller? Att göra god mat borde väl inte vara så förbaskat svårt?

Ogillar

Kategori: Allmänt


massa saker.

Idag ogillar jag mest av allt taskiga chefer som ställer till det för folk. Och dumma människor! Det var allt för nu. Har målat naglarna i en lysande orange färg förresten, så ni vet. Jag tänkte ni kanske ville veta det. Det är ganska snyggt faktiskt. Kanske snyggare när man blivit lite brunare iofs. Jag gillar nagellack. Nu ska jag baka. Hej då.

Ska aldrig dansa igen...

Kategori: Allmänt


Överväger att aldrig mer dansa. Inte offentligt i alla fall. Om det är såhär det är så är det bäst om dansen stannar i mitt vardagsrum.
Inget vettigt

Kategori: Allmänt
Är människan snäll?

Kategori: Allmänt


Är vi snälla? Eller drivs vi av egoism? Förde detta resonemang med en person för länge sedan. Jag står kvar vid min teori. Människan är av naturen egoistisk. Vi tänker på oss själva i första hand och struntar om vi ibland råkar trampa någon på tårna. Vi har drifter och lustar som vi till varje pris vill tillfredsställa.

Har massa exempel men tyvärr inga jag vill dela med mig av. Hur svårt kan det vara at behandla varandra med respekt och bara vara snäll? Kan man liksom inte försöka strunta i sina egna motiv och se andra?

Jag är av naturen sjukt oegoistisk. Inte för att försöka framställa mig som god men nog fan tror jag att jag är lite speciell ändå. Jag var den som alltid bjöd alla andra på mitt lördagsgodis innan jag åt själv. Jag var den som alltid försökte leka med dom som var mobbade för att ingen skulle känna sig utanför. När jag gick i skolan tillhörde jag dom "populära" och jag öppnade alltid upp för dom som som inte var det, oavsett reaktion från dom andra "populära". Jag har alltid funnits där för mina kompisar oavsett tid på dynget eller tillstånd. Jag hjälper andra till den grad att jag själv nästan går mitt itu. Jag ger liksom allt och lite till. Kanske därför jag blir så förbaskat trött på dom som inte är så? På dom som tar och suger energi?

Vilket fall som. För att komma till punkt...hur jävla svårt ska det vara egentligen? Att bara vara lite snäll?

Skönhet.

Kategori: Allmänt


Vad är att vara vacker? Eller snygg? Attraktiv?

Tittade på skönhetsbubblan. Människor som opererar sig och läkare som uttalar sig om varför man bör. Idag hade dom tagit med lite annat folk också som fick uttala sig. Det var en socialpsykolog som hade en mycket sund inställing till ämnet samt två nunnor.

Socialpsykologen hävdade att det handlar om att vi själva inte anser att vi lever upp till vår egen förväntning på hur vi ska se ut. Förväntningen är skapad av samhället, men det är vår egen föreställning om hur vi bör vara som påverkar i slutändan. Nunnorna pratade om det som är vackert. Erfarenhet, goda människor mm. Jaja, vad är en god människa då? Kan man se det?

En mamma som var med tyckte det var en självklarhet att göra en "mommy-makeover" efter att ha fått barn. Hon tyckte att hennes man skulle vara med och betala då hon inte skall straffas för att ha varit gravid. Vaddå straffas undrar jag? Var det inte bådas beslut att skaffa barn kanske? Mannen höll med henne. Förlåt, men om min man tyckte jag skulle opereras efter att ha varit gravid hade han fått två sönderslagna pungkulor och en blåtira som souvenir efter att jag packat mina väskor. Tackar min gud för att han tycker att jag om möjlligt är ännu mer vacker idag.

Jag säger inte att det är fel att opereras. Absolut inte. Jag tillhör en av dom som kan tänka mig att göra det. För min skull. Kalla det taskig självkänsla, dålig syn eller påverkad av samhället...men så är det i alla fall. Men att göra det för någon annan liksom. Att göra det för att passa in. Eller att göra det för att skapa sig en karriär känns ju bara så...ytligt. De visade lite artiklar om att snygga människor har det lättare. Säkert, jag nekar inte till det. Men är det rätt väg att gå då? Vill vi ha det jobbet som väljer antällda efter utseendet? Vill vi umgås med dom som inte tycker att du duger för att du inte är snygg nog?

Det brukar heta "det är insidan som räknas". Har jag skojat om många gånger, det är vad alla fula säger som försvar. Men på riktigt, är det inte det? Vem är du att dömma? Eller jag?

Det ligger väl i betraktarens öga? Vad är vackert? Vem är vacker? Vad är det att vara snygg? Vems ideal är det vi utgår från? Alla tycker vi väl olika....eller?

Jag vet att jag i alla fall vill umgås med dom som tycker att jag är vacker. Som inte bryr sig om hur jag ser ut. Som tar mig för den jag är och inte för att jag har rätt storlek på brösten. Som ser mig.

Ibland.

Kategori: Allmänt


Ibland blir absolut ingenting som man tänkt. Ibland ångrar man saker man gjort eller sagt. Ibland ångrar man att man inte gjorde mer eller sa mer. Ibland ångrar man sig. Ibland vill man inte. Sen kanske ibland, då vill man men kan inte. Eller så går det inte...fast bara ibland.

Kryptiskt? Så kan det vara ibland.

Det här med musik va...

Kategori: Allmänt


Jag är ju typ lite schizofren när det kommer till musik. Å ena sidan älskar jag den lite "udda-känslofyllda-kanske lite alternativa-gitarriga-lidelsefulla-håll om mig-sköna röster-känna i hjärtat" varianten. Å andra sidan älskar jag massproducerad "halvnaken-flicka-dansar-alltid-i-videon"-musik. Har två exempel.

Denna är ju typ hur bra som helst och jag dör lite varje gång jag hör den. På ett bra sätt. Vill sjunka ner genom stolen och bara vara. Bara finnas. Krypa upp i någons knä och bara existera för stunden.
Och sen lyssnar jag på denna och blir som förvandlad till någonting helt annat. Blir sprallig och vill dansa. Vill flyga. Vill snurra runt som värsta ballerinan. Japp, schizofrent.
Jag vill gärna tro att jag inte är ensam om denna musikaliska schizofreni men det verkar som att de flesta håller sig någorlunda till sin genre liksom. Jag får väl helt enkelt skylla på att jag är öppen för det mesta?!

Sluta äta!

Kategori: Allmänt


Vad är det med folk som envisas med att äta på tåget/bussen hem? Alltså, om resan tar 15 minuter...måste man köpa sig en jävla kebabrulle preciiiis innan man kliver på tåget? Kan man verkligen inte vänta tills man kommer hem med att äta? Måste man sitta och smaska på sin kebabrulle som dessutom gör så att hela vagnen stinker?

Jag förstår det verkligen inte. Eller de som kommer med en påse från Mc'donalds. De måste dessutom ha släpat den där påsen genom halva stan för att sen sitta på tåget och äta. Jag köper läget om man typ trycker i sig en banan eller en smörgås utan tonfisk, men mat? Riktig mat. Ta ett senare tåg och ät på plats kanske? Eller ät senare? Eller är det så att din man/fru lagar så djävulskt äcklig mat att du bara måste äta för att inte svälta? Eller lider du av oed? Det är för övrigt mitt uttryck. Skitbra faktiskt. Jag borde ta patent på det egentligen. Det står för "over eating disorder". När man äter för mycket. Måste ju rimligtvis finnas en motsvarighet till att svälta sig själv...

Bra musik

Kategori: Allmänt


Satt och lyssnade igenom min ipod som jag trodde jag hade tappat. Har så galet mycket musik på den. Mycket jag glömt bort. Hitta denna som jag sen igår är helt besatt av. Åh, vad skulle man göra utan musik? Lite trist att den enda video som finns på youtube är krass kvalité...därför blir det en med texten istället.Finaste!

Kategori: Allmänt

Firar tenta med bästa sällskapet, vin, nagellack, massa prat och vänskapsarmband. <3 Massa kärlek <3

Vänner

Kategori: Allmänt


Det gäller att veta vilka som är ens vänner och vilka som inte är det. Skenet kan bedra.

Gud som haver...

Kategori: Allmänt


barnen kär, se till mig som liten är...

HSP

Kategori: Allmänt


Läste en artikel i SvD om HS-personer. För er som inte känner till detta står det för "Higly sensitive". Egentligen heter det HSP där p'et står för persons. Men ganska intressant läsning.

Handlar om att man är lite känsligare än andra. Att man tar in fler intryck, att man tänker och funderar lite mer, att man har lätt för att känna av andras sinnesstämningar, att man läser av personer och situationer på ett annat sätt. Efter krävande situationer kan man bli trött då nervsystemet fått för många intryck och man blir lätt nedstämd då man har svårt att sortera alla yttre intryck man snappar upp.

Såhär står det på nätet:

En högkänslig skapar djupare kontakt på två timmar än andra kan göra på en hel kväll. Högkänslighet är på många sätt en gåva, men om man inte skapar plats i sitt liv att njuta av fördelarna med att vara högkänslig blir det tungt. Många utvecklar sin kreativitet, något som är viktigt för en HSP-person. Därför är det viktigt att få utlopp för sin kreativitet, skriva, måla, dansa, spela ett instrument, sjunga. Då får man ut känslorna ur kroppen och blir mer harmonisk.

Högkänsliga personer bearbetar all information utifrån sina fem sinnen på ett
annorlunda och djupare sätt än andra, och de tycker om att begrunda saker och
ting. Dessa två skillnader gör dem gärna till intuitiva, kreativa och
samvetsgranna personer som bryr sig om andra.

Som person har de ofta en låg självkänsla samt höga krav på sig själva. De njuter ofta av ensamheten men är ofta ändå väldigt sociala. Cirka en tredjedel är utåtriktade men upplever kallprat som frustrerande.

Du lägger märke till fler subtiliteter än andra. Detta beror huvudsakligen på att din hjärna reflekterar över och bearbetar alla intryck på ett djupare plan. Oavsett om du bär glasögon eller inte ser du mer än andra, därför att du helt enkelt noterar mer.


Jag känner ju att det är lite typiskt. Att man liksom återigen vill placera in människor i fack. Att man hittar en förklaring till varför vissa är på ett visst sätt. Måste man förklara allt? Kan man inte bara få vara som man är? Samtidigt var det intressant. Måste medge att jag känner mig träffad.

Dagens bästa kommentar

Kategori: Allmänt


Fick frågan om jag gått ner i vikt. Ja svarar jag stolt. Får då höra "Ja, jag ser det, dina ben sticker ut".

Den kommentaren får pris för "Dagens bästa". Fantastisk!

Tvångstankar

Kategori: Allmänt


Är lite läskigt. När man liksom känner att man bara måste göra vissa saker. Eller göra på ett visst sätt. Alla har väl säkert sett det på film. När någon prompt måste gå upp och kolla så att ytterdörren är låst eller trycka på lampknappen x antal gånger eller kolla en extra gång att kaffebryggaren verkligen är avstängd trots att man tittade nyss...

Det ser så sjukt ut. Man vet ju att dörren är låst och kaffebryggaren avstängd. Varför gör man det då? Vad är det i hjärnan som triggas igång? Jag tänker ju att man vet ifall man redan kollat och att man vet om att man har en tvångstanke om just den specifika saken....så varföär fullfölja tanken? Eller är det mer komplicerat än så? Man borde rimligtvis kunna stoppa sig själv?

Sen är jag ju en klok flicka (oftast) så jag vet att det inte ser ut så. Att man inte kan hindra tankarna från att skena ibland. Men man borde ju kunna stoppa sig själv innan det är för sent? Eller? Inte?

Hur kan det bli så fel? Eller är det inte fel? Vad avgör om någonting är sjukt/friskt eller rätt/fel?

Killar som bloggar

Kategori: Allmänt


Finns det inte så många av. Hur kommer det sig?

Komplimanger

Kategori: Allmänt


Är trevligt att få!

Vilka är trevligast? Vilken komplimang blir man gladast för?

Jag fick en idag jag blev glad för. Glad på riktigt liksom. Inte att någon sa "du är snygg i håret" för det är inte samma sak som att någon ger dig en ärlig komplimang för den du är. Yta i all ära men att få en komplimang för ett personlighetsdrag eller för att du är på ett visst sätt är betydligt bättre. Alla dar i veckan!

Lustigt ändå. Jag läste en sak för någon dag sedan som gick rätt in i hjärtat på mig. Handlade om att älska. Idag fick jag en komplimang om just det. Att jag har förmågan att älska någon till månen...eller skyarna kanske det var? Kvittar egentligen vilket, det var fint sagt. Jag blev glad. Pratade sen om det och ja, så är det. Jag älskar villkorslöst.

Tack snälla L för den fina komplimangen!

Fint väder

Kategori: Allmänt


Idag har det varit sagolikt väder! Jag har suttit i solen och läst. Första brännan är på plats och jag njuter av tanken på att solen nu är här för att stanna...