En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Nu är det jul igen...

Kategori: Allmänt


Snart iaf. Julpynt. Julgran. Julgodis. Julmat.

Nu köööör vi!

Kvällar att minnas.

Kategori: Allmänt


Vissa kvällar vill man glömma. Vissa minnas hela livet.

När man får finbesök tänder man ljus, dricker man vin och...har trevligt!

Sorgligt.

Kategori: Allmänt

 
Dagens sorgliga.
 
 
Ja, men så är det väl? Vi har väl alla haft den där vännen (eller vad det nu är) som vi liksom egentligen tröttnat på men samtidigt fortsätter att umgås med. Varför gör man det? Och sen kanske det finns människor som tröttnat på en själv som ändå fortsätter att umgås och hur kul knns det egentligen? Usch, vad hemskt. Jag vill ju att folk ska umgås med mig för att de gillar mig, inte för att de måste...
 
 

Allt löser sig.

Kategori: Allmänt

 
Allt löser sig. Brukar jag säga. Har jag alltid sagt. Men jag är inte så säker på det längre. Känner snarare att det vore mer passande att säga att det oftast löser sig. Oftast. Mm...smaka på ordet ska du få se. Oftast löser det sig. Inte alltid. Om det alltid löste sig skulle det inte finnas så mycket skit. Dessutom behöver man inte då gå runt och hoppas på att allt är bra, att allting fixar sig när det finns moln eller allt det i slutändan är värt det. För...så är det ju inte. Det är inte alls så att allt löser sig. 
 
Men med stöd från sin omgivning, från fina vänner och från folk som bryr sig så klarar man mer än man tror. Så är det. Det står jag fast vid. 
 
 

Kloka ord.

Kategori: Allmänt

Dagens lunch.

Kategori: Allmänt


Var någon snuskig fiskbit så det blev en pizza. Och när man ändå håller på kan man lika gärna avrunda med en godispåse. Skönt vi är flera som gillar sötsaker :)

Livets regler.

Kategori: Tankar


Hade typ världens längsta samtal igår med finaste vännen. Pratade om vad man ger till andra. Vad man får tillbaka. Vad man borde kunna förvänta sig. Och vad som är rimligt.

Har funderat mycket på detta. Kom sedan att tänka på en sak min mamma sa flera år sedan- en mycket klok sak. Hon sa att hon har världens bästa äktenskap, bland annat, för att båda alltid ger mer än de tar. Blir en balans när det kommer från båda håll. Båda får mer än de begär liksom. Fantastiskt om fler kunde anamma detta!

Lite glömsk.

Kategori: Allmänt

Är jag nog. Låg i sängen igår och hade två skitbra saker jag tänkte jag skulle blogga om idag. Fan. Jag skulle skrivit upp det. Nu har jag ju glömt bort vad det var! Skit också.

Att ha kul.

Kategori: Allmänt


Är så himla viktigt. Vad vore livet utan lycka? Utan skratt? Utan glädje?

Jag hade fram tills i somras liksom glömt bort dom där bitarna, dom hade hamnat i skymundan...men jag är tillbaka. Gladare och roligare än någonsin.

Att kunna skratta sig igenom en hel dag är ljuvligt. Att skratta så tårarna sprutar. Att kunna få andra att skratta så tårarna sprutar. Det är livskvalité gott folk!

Klyftiga människor.

Kategori: Allmänt


Finns det. Men det finns också dom som helt saknar belägg för vad dom säger/skriver, inte för att det nödvändigtvis påvisar en o-klyftighet alltid. Kan ju vara lite kul, visar mest deras vilja och driv till att argumentera och möjligtvis provocera. Men tyvärr alltså, när orden saknar tyngd blir det platt fall...(haha, saknar tyngd och platt fall i samma mening ;))

Skitsnack.

Kategori: Allmänt


Åh, jag blir lite trött. Trött på skitsnack. Trött på folk som smusslar. På folk som är oärliga. Det kommer liksom alltid fram till slut...alltid.

På folk som försöker vara nått dom inte är. På folk som tror sig vara betydelsefulla, på folk som tror dom är så himla viktiga för samhället. Vakna för Guds skull, samhället stagnerar inte om bi inte finns.

På folk som tappat fotfästet, på folk som svävar i det blå, på folk som tappat all uppfattning om verkligheten. Jesus, dags att vakna kanske?

Fan, det finns så stört mycket skumma människor. Vissa skummare än andra. Många riktigt skumma till och med- sjuka även kallat.

God natt.

Att bli ompysslad...

Kategori: Allmänt


Att vara vuxen och sjuk är hemskt. Faktiskt. Det är det.
Det finns ingen där som kommer med tidningar, godis, läsk, mat på sängen, baddar ens panna, kommer med en stor skål glass för att lindra halsen, tar ens temp eller vad det nu är man vill ha.

Det är faktiskt jättetrist att vara sjuk...

Tandläkare.

Kategori: Allmänt


Är ett spännande släkte. Vem vill utbilda sig till att rota i folks munnar liksom?

Och sen det här med att rota rätt. Alltså...det är ett hantverk. Som alla inte klarar av. Jag har alltid haft bra tänder. Sen en vacker dag fick jag problem och efter mitt första besök hos min förra tandläkare har problemen bara fortsatt. Har aldrig träffat någon som haft så mycket besvär med fyllningar som lossnat, tänder som varit så överfyllda att de spricker, tänder som ruttnat inifrån pga dålig rengöring innan fyllning satts dit och sist men inte minst tänder som är så dåligt lagade att de behöver ryckas ut.

Usch för tandläkare som inte tar sitt jobb på allvar!