En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

En applåd!

Kategori: Humor


Skall den flicka ha som muntrar upp i tid och otid med skamliga, bisarra och alldeles fantastiska bilder!

Sommarlov i sikte!

Kategori: Allmänt


C-uppsats inlämnad. Äntligen.

Men fattar inte grejen riktigt. Vadå "blod, svett och tårar". Upplevde inget av det där. Snarare att man blir trött på att läsa samma text om och om igen. Men nu är det gjort i alla fall.

Ca 45 sidor (exklusive titelsida, abstract, referenser och bilagor) och typ 15000 ord senare är den godkänd av handledare och inlämnad.

Stört skönt.

Vem äger rätten till vad?

Kategori: Tankar

 
Jag är så jävla arg. Helt stört fly förbannad faktiskt, på insidan. Har inte riktigt låtit ilskan pysa ut men tänker faktiskt göra det nu.
 
Vid en bodelning...hur i helvete är man funtad om man tror sig ha rätten till att kräva (ja just det...kräva) saker som en har tagit med sig från sitt flickrum? Hur kan man gå in och claima saker som en har fått i födelsedagspresent men själv hävda "nej, den här räknas inte för den fick jag i present"?
 
Jag köper att man delar på det bohag som införskaffats efter att man flyttat ihop. Det tycker jag är givet. Men att tycka att man har rätt att KRÄVA saker som en part har haft med sig från sitt rum i föräldrarnas hem...det är bara vrickat. Jo, faktiskt.
 
Har läst på. Såklart har man inte laglig rätt till det. Det som delas på är det som skaffats efter att man flyttat ihop - vilket ju låter helt logiskt. Även om inte den regeln helt tillämpas heller uppenbarligen...
 
Specialmöbler som man fått iporterat från andra länder som stått i ens flickrum. Hur kan man vara så egoistisk att man tycker att man SKA HA dom sakerna? När man dessutom - ENLIGT LAG - inte har rätten till dom överhuvudtaget!
 
Det är bortom mitt förstånd. Hur kan man? Ja...dagens fråga...hur kan man?
 
 
 
 

Skoltröööööött

Kategori: Allmänt


Jag är så vansinnigt skoltrött. Jag sover, äter, pluggar, leker, äter, pluggar och sover. Sen börjar det om. Typ. På ett ungefär. Jag har inte tid att läsa en bok som jag själv valt. Jag har inte tid att ta tag i tvätten. Jag har inte tid att städa eller umgås med vänner. All min tid går till studier för tillfället. Överhopad med saker att göra. Konstant.

Tur det är tillfälligt i alla fall.

Lär dig livets stora gåta

Kategori: Tankar

 
Lär dig livets stora gåta,
älska glömma och förlåta.
 
Och vem fan kom på den egentligen?
 
Först och främst...varför måste det vara en gåta? För det andra, alla är inte kapabla att älska. Det är rätt uppenbart på sina håll. Att glömma...vem fan glömmer? Och att förlåta...vad ska man förlåta liksom? Och när är det läge att förlåta kontra att inte förlåta? Vad kan man förlåta? När är det dags att sluta förlåta...för det kan man väl inte göra hur många gånger som helst eller? Vill man inta position a lá dörrmatta kanske...
 

Lycka och glädje.

Kategori: En Annan DagHittade ett ordspråk förra veckan jag tyckte var så jättefint. Men vet faktiskt inte om jag håller med.

Hur är det, kan man hitta lycka och glädje på insidan som tar bort det onda? Det smärtsamma? Det dumma? Olustiga?

Eller är det så att tiden läker alla sår? Vad är tid då? Hur mäter man det? Fråga en femåring hur lång tid det tar tills det är dags för lördagsgodis. Eller fråga kvinnan som levt med en man i tio år som slår henne blodig varje helg. Eller fråga mamman sex månader efter förlossningen. Alla lär nog ha ganska så olika uppfattningar, tror ni inte?

Det här med att skriva.

Kategori: Tankar


Ibland vill man inte dela med sig. Ibland finns det inga ord. Ibland har man ingen lust. Ibland tryter fantasin.

Min dagobok har fått mest inlägg på senaste tiden. Lite trist. Min bebis har liksom dött lite.

Ska bli bättre. Försöka i alla fall. Jag ser ju liksom att ni är inne ändå. Bara därför ska jag försöka ta mig i kragen. Eller inte bara därför. Det är ju kul också. Annars skulle jag inte blogga alls. Efterosm jag faktiskt gör det för mig själv, och inte för er...om sanningen ska fram. Och det ska den väl. Typ. Fast ibland vill man inte ha sanning. Eller säga sanning. Men ändå...nu språkmissbrukar jag bara ord.

Jag ska sluta nu. Men ändå...


Dagens...tja...sanning?

Kategori: En Annan Dag


Ibland är det ju så att man måste välja. Att stanna eller gå liksom. Att face-a eller vända ryggen. Att orka mer eller inte orka.

Hur mycket är det värt? Vad är värt? Är någonting värt?

Bra sagt.

Kategori: En Annan Dag

En skön kväll.

Kategori: Allmänt


Med skönt sällskap. Kan inte bli så tokigt. Struntprat. Problemprat. Roligt prat. Sorgligt prat. Allvarligt prat. Skratt. Allvar. Sorg. Och allt annat där emellan.

Det är fint.

Mitt i prick.

Kategori: En Annan Dag

Soooolen <3

Kategori: Allmänt


Jag älskar solen. Punkt. Lyckopiller i naturligt form.

Sann kärlek.

Böcker.

Kategori: Allmänt


Att frikoppla hjärnan. Försvinna in i en annan värld för en stund. Att slippa tänka.

Kärlek på det.

Mycket snack i liten verkstad?

Kategori: En Annan Dag


Herre jesus, folk snackar så jävla mycket skit. Och jag blir såååå trött.

Hur kan man inte bara låta bli liksom? Måste man säga saker för att det ska låta bra? För att det liksom förväntas att man ska säga en viss sak och sen skiter man i det. Man snackar på och lovar en himla massa, som man inte håller. Eller bara kort och gott - ljuger rakt upp och ner. Den är också ganska vanligt förekommande.

Jag dör lite varje gång. Blir liksom så, så, så himla trött på snacket ibland...

Känslan...

Kategori: Tankar


När man vet att nått inte stämmer. När man liksom känner i kroppen att det är nått fel. Inte i själva kroppen utan mer utanför.

Vad gör man åt det?

Dagens läkare.

Kategori: Allmänt

 
Måste ju bara blogga av mig angående läkarna idag.
 
Var för några månader sedan till en privat klinik och tog lite tester. När jag frågade när läkaren skulle höra av sig sade hen att det gör dom inte om proverna är bra. Nähä...nej serni, dom har sååååå hima mycket att göra att dom liksom inte har tid att ringa. Okej tänker jag i mitt upprörda sinne...det tar typ 5 minuter för att tillfredsställa min oro. Hur vet jag att dom ens sett resultaten om dom inte ringer? Kan dom inte liksom ringa bara för att bekräfta att dom sett resultaten och att det såg bra ut?
 
Var till läkaren idag med. Har haft en envis halsfluss som inte vill gå över. Behöver därför penicillin. MEN, jag hade även ett annat ärende. Nej sa hon i receptionen, läkaren har bara akuttider kvar vilket betyder att man endast får prata om EN sak. Kom dit och läkaren säger "Ja, du hade ont i halsen" Sa då att jag hade två ärenden men att hon i receptionen sagt att tiden inte räcker till och att jag faktiskt måste prioritera det andra. Han svarar barskt efter att han tittat på klockan "Vi har 7.5 minuter på oss".
 
Men va liksom? Rullandebandsprincipen eller vadå? Jag klarade i och för sig av att flirta till mig lite extra tid så att jag faktiskt hann med båda mina ärenden men ändå. Tänk på dom som liksom finner sig i allt och bara köper läget. Vad hade hänt då? Dom hade väl behövt komma tillbaka nästa vecka typ...? Bra sätt att tjäna pengar på eller?
 
Blir ju lite irriterad. Det är för fan människor. Är inte läkare ett människovårdande yrke? Eller är de så fokuserade på kroppen att de liksom glämmer människan bakom kroppen?
 
 

Musik-rus.

Kategori: En Annan Dag

 
Jag älskar musik. Mycket musik. Typ nästan all musik. Jag lyssnar inte på allt men jag uppskattar mycket. Det mesta. På ett eller annat vis.
 
Ruset som uppstår i kroppen efter att man hittat en ny låt som sätter sig i kroppen. I ens vener. Som blir som ett knark. På repeat i timmar. Det är kroppslig njutning...(jaja, det finns betydligt bättre varianter av kroppslig njutning men ni fattar säkert...)
 
Lyckan. Känslan musiken skapar. Både psykiskt och fysiskt. Går den ens att beskrivas i ord?
 
Tror ibland att jag är sjuk i musik. Jag knarkar musik. Massa musik. Snöar in på vissa låtar eller artister. Dom kryper liksom under skinnet på mig och blir som ett kliande eksem om jag inte får fylla på lyssnings-behovet.
 
Lite sjukt va?

Beach 2013

Kategori: Tankar

 
Närmar sig fan med stormsteg. Och eftersom jag glömde bort det här med att komma i form förra året tänkte jag ju att "nu jävlar" men vadfan hände med det? Vi befinner oss i soligaste maj och ingen beachkropp så långt ögat kan nå.
 
Bikinisarna smiter åt som värsta korvskinnen. Lamporna, med blått fantastiskt ljus, framhäver allt som inte är perfekt. Spegeln lägger på minst 5 kilo - jo jag lovar, jag läste det typ...på Wikipedia eller nått och sen när blev storlekarna så jävla små?
 
Okej, det är bara att stirra sig själv i ögonen och inse att jag inte kommer vara playans hetaste brud i år. Igen. Jag kommer ta mig till stranden men snarare hålla mig till vassen. Där kanske ett eller annan vasstrå kan dölja det jag sälv inte vill se. Typ. Eller?
 
Nej, fan. Vet ni. Jag är rätt så jävla snygg. Hejja vi som ser ut som vi ska. Hejja alla kvinnor med former. Varför ska jag gömma mig i vassen? Jag till skillnad från beachbabe 2013 har inte gått på svältdiet sedan jul. Jag njuter av mitt liv. Jag njuter av min kropp. Jag njuter av det faktum att jag lever och andas. Jag njuter av att jag är jag. Att jag finns. Att jag har det rätt så jävla bra...bortsett från denna envisa jävla halsfluss dårå...jag njuter. Jag är inte vanskapt. Jag sätter på mig min bikini och promenerar ner till stranden OBS! INTE VASSEN! med högt huvud...
 
Hoppas jag. Tror jag. Vill jag tro.
 
 
 

Humor.

Kategori: Humor


Skönt när man har vänner som skrattar åt samma saker som en själv.

Fick en bild skickad till mig idag - en fantastiskt rolig bild. Den förtjänar att publiceras.

Konsten att knipa käft.

Kategori: En Annan Dag


Ibland...ibland blir man ju lite störd på folk. Folk beter sig både omoget, egoistiskt och faktiskt ganska så jävla tokigt ibland.

Konsten att då knipa käft trots att man egentligen vill skrika...ja, det är en konst.

Att folk är så jävla tröga och tänker så galet fel. Vad är det för fel på folk? Och just det här med att dom tänker fel. Hur kommer det sig. Seriöst, hur kommer det sig?

Har svårt att se att jag är den enda vettiga, men ibland känns det fan så. Är folk så jävla taskigt uppfostrade, har så skruvat tankesätt, så egoistiska och så dumma verkligen? Eller är det ett medvetet val?

Jag blir inte klok på världen ibland.

Sjukling.

Kategori: En Annan Dag


39 graders feber.
Frossa, svettas, frossa, svettas, frossa.
Ont i hela kroppen.
Migrän.
Snurrig i kolan.
Svårt att stå och gå.
Svårt, typ omöjligt, att svälja.

Finns det ett bättre sätt att inleda veckan på eller?

Valborg.

Kategori: En Annan Dag


Ungdomarnas högtid. Deras tillfälle att supa. Bli fulla. Ligga packade i en buske eller två.

Varför är det så egentligen?

Hm. Länge sedan för mig. Kunde inte haft en bättre Valborg. Seriöst. Grillad god mat med typ skitfint folk.

Djupa diskussioner. Lättsamma diskussioner. Bra diskussioner. Intressanta diskussioner.

En bra Valborg med andra ord. En Valborg som den ska vara.