En Annan Dag

Tankar, Funderingar, Reflektioner...

Ord.

Kategori: Allmänt

 
Vad är det liksom? En sammansättning av bokstäver som egentligen inte betyder nått. Inte ett jävla skit betyder det. 
 
Handling. Det är kroppens ord. Att handla, agera. Det sägs att vi kommunicerar till 90% med kroppen. Och så är det nog. Att säga nått och sen agera annorlunda är väl ganska vanligt tror jag. Dumt egentligen. För hur kan man då tro på orden? Finns väl ett ordspråk som lyder nått i stil med "mycket snack och liten verkstad". Inte för att det egentligen passar. Men på sätt och vis gör det det ändå. Allt detta jävla prat om hur bra någonting är och sen visar det sig aldrig. Typ...jag är världens bästa på att ta hand om mina ledsna vänner, och när vännerna är ledsna finns denne aldrig där. Förstår ni? Eller typ...jag skulle aldrig...någonting, och sen gör man det. 
 
Såg en så bra grej på facebook, jaaa...det finns bra saker där med! 
 
 
Så sant. Diskuterade detta senast för några dagar sedan. Om att när man sagt någonting som sen inte visar sig stämma, ja, då blir det liksom så att det där aldrig kommer att glömmas bort. Oavsett hur många förlåt man ger, oavsett hur mycket man ber om ursäkt, oavsett hur mycket man försöker göra det ogort, oavsett hur mycket man försöker göra det man sa att man skulle göra/inte skulle göra. Oavsett hur många (bort)förklaringar man kommer med.  
 
Sjukt. En negativ kommentar etsar sig fast för evigt och det spelar ingen roll hur mycket positivt man får höra efter. Det är den där enda negativa kommentaren som etsar sig fast i hjärnan. 
 
Kontentan, ja...att man ska tänka på vad man säger? Att man ska vara försiktig med vad man lovar? Att man inte ska säga saker i stunden för att det låter bra? Att man ska stå för vad man sagt? Att man inte ska säga saker man inte kan hålla? Att man inte ska säga sånt man tror att någon annan vill höra bara för att göra denne glad? Typ...
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: